Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Juhovýchodné Turecko bolo pod paľbou: Vzdušné nálety bez zľutovania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: youtube/cnn)

ISTANBUL - Turecké bojové lietadlá podnikli nálety na pozície Strany kurdských pracujúcich (PKK) v juhovýchodnom Turecku a severnom Iraku. Informovala o tom dnes štátna tlačová agentúra Anatólia.

Agentúra s odvolaním sa na armádne zdroje uviedla, že lietadlá zbombardovali a zničili niekoľko úkrytov využívaných spomínanou zakázanou skupinou v tureckom okrese Šemdinli a v horskom irackom regióne Kandíl. Podľa tlačovej agentúry Dogan členovia zakázanej PKK údajne v noci nadnes zaútočili na stanovište tureckej armády v Šemdinli, čo vyústilo do vzájomných bojov. Informácia o počte obetí nie je dostupná. Boje medzi tureckou vládou a kurdskými militantmi sa opäť začali vlani v júli, keď za vzájomného obviňovania stroskotali mierové rozhovory medzi oboma tábormi a skončilo sa tak dvojročné prímerie. 

PKK odvtedy podniká takmer denne útoky na bezpečnostné sily a vyvoláva zrážky s vládnymi vojakmi - turecké sily zasa pravidelne bombardujú pozície PKK v Turecku a na severe Iraku. Turecko, Európska únia a Spojené štáty pokladajú PKK za teroristickú organizáciu, pripomenula v dnešnej správe svetová agentúra DPA.

Viac o téme: útok TureckoLietadláPKK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu