Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Slovák odhalil 70-ročné tajomstvo rakúskej riečky: Podivný kameň na FOTO mohol zabíjať!

Na prvý pohľad kameň, na druhý smrtiaca zbraň. Zobraziť galériu (4)
Na prvý pohľad kameň, na druhý smrtiaca zbraň. (Zdroj: Tip čitateľa/Dominik P.)

LIEZEN - Odkedy žije Dominik zo Slovenska v Rakúsku, voľný čas si spríjemňuje rybačkou. Jeho prvá tohtoročná rybačka však skončila celkom iným úlovkom, než aký čakal. Keď sa brodil úzkou riečkou, skúpil na najpodivnejší kameň, aký v živote videl. Mal šťastie, že privolal políciu a nechal ho ležať vo vode.

O desivom Dominikovom náleze písali aj rakúske médiá. V potoku malebnej dedinky Rottenmann totiž objavil zabudnutú bombu z druhej svetovej vojny. „Keď som sa brodil malou riečkou a prekračoval som padnuté stromy v jej zeleňou zarastenej časti, stúpol som na objekt, ktorý na prvý pohľad vyzeral ako machom obrastený kameň. Niečo mi však hovorilo, že ten kameň je až príliš dokonale tvarovaný,“ opísal nález Dominik.

Bomby z druhej svetovej vojny sú stále prítomné: V Hannoveri zasahovali pyrotechnici

Mladý rybár tušil, že by mohlo ísť o nebezpečný objav, preto privolal miestnu políciu a od zvláštneho „kameňa“ sa vzdialil niekoľko metrov. Keď policajti prišli, neverili vlastným očiam. Bola to bomba z raketometu, ktorá vážila až osem kilogramov! Desiatky rokov ticho odpočívala v centre obce. Zarážajúce je, že len 15 metrov od frekventovaného miesta nálezu je postavená diaľnica a hlavná cesta.

Slovák odhalil 70-ročné tajomstvo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Dominik P.)

„Po hodine dorazili na miesto aj špecialisti z Grazu, ktorí bombu vylovili a zobrali so sebou na expertízu. Na druhý deň mi volalo neznáme číslo. Predstavil sa mi náčelník polície a povedal mi, že išlo o nemeckú bombu z raketometu, ktorá ešte mohla vybuchnúť. Chvalabohu, nič sa nestalo napriek tomu, že bola extrémne nebezpečná, aj keď sa už na nej podpísal zub času. Opäť mi poďakovali a s iróniou poznamenali, že už aj rybačka je životu nebezpečná,“ dodal mladý rybár.

Slovák odhalil 70-ročné tajomstvo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Dominik P.)

Slovák odhalil 70-ročné tajomstvo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Dominik P.)

 

 

Viac o téme: Druhá svetová vojnaNález Bomba z raketometu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu