Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Panika na zahraničných poštách: Desiatky zamestnancov poputovali do nemocnice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ŠTOKHOLM - Niekoľko obálok s obsahom neznámeho bieleho prášku vyvolalo poplach na dvoch poštách v Nórsku a vo Švédsku a dali ich na analýzu odborníkom. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície.

V Nórsku previezli 44 zamestnancov do nemocnice na lekársku prehliadku po tom, ako sa obálka obsahujúca biely prášok vo štvrtok večer roztvorila na pošte v meste Stokke, južne od metropoly Oslo. Obálku dali v súlade s predpismi do plastového obalu a uložili do dobre zabezpečenej miestnosti, uviedli polícia a poštová služba pre nórsku rozhlasovú a televíznu stanicu NRK. Niekoľkí zamestnanci mali podráždené dýchacie cesty a vyrážky, ale po pozorovaní v nemocnici ich všetkých prepustili.

Látku analyzuje Nórsky výskumný ústav pre obranu. Nie sú žiadne informácie, kto zaslal obálku a kto bol jej adresátom. Poštu dočasne zatvorili. V susednom Švédsku zachytili dnes ráno dve podozrivé obálky na pošte na okraji metropoly Štokholm. U žiadneho zamestnanca sa neprejavili podozrivé príznaky, ale 29 ľudí muselo podstúpiť procedúru dekontaminácie. Polícia oznámila, že časť budovy pošty uzavrela.

Viac o téme: ObalkyBiely prášokŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu