Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma na nemeckom letisku: Ľudí museli evakuovať, totožnosť páchateľa známa!

Letisko v Kolíne museli evakuovať Zobraziť galériu (2)
Letisko v Kolíne museli evakuovať (Zdroj: SITA)

KOLÍN NAD RÝNOM – Nemecká polícia pozastavila dnes všetky odlety z prvého terminálu letiska medzi Kolínom nad Rýnom a Bonnom vzhľadom na údajnú prítomnosť osoby, ktorá sa dostala dovnútra bez toho, aby sa podrobila bezpečnostnej kontrole. Agentúra DPA o tom informuje s odvolaním sa na policajnú hovorkyňu.

Vyše dvojhodinové prerušenie prevádzky jedného z terminálov nemeckého letiska Kolín/Bonn spôsobil dnes 62-ročný Španiel, ktorý v snahe stihnúť svoj let obišiel kontrolné stanovištia pri vstupe. Podľa údajov agentúry DPA nemenovaný muž po zadržaní uviedol, že si len vybral nesprávne dvere, keď hľadal najrýchlejšiu cestu k svojmu lietadlu.

Odlety z uvedeného terminálu medzinárodného letiska Kolín/Bonn sú pozastavené od 11.15 h. Po viac ako 2 hodinách prevádzku obnovili. Podľa zverejnených informácií je potrebné všetky prítomné osoby znova prekontrolovať. Lietadlá vypravené z prvého terminálu, ktoré ešte neodleteli, vrátili z bezpečnostných dôvodov naspäť.

Podľa DPA nebolo jasné, koľko ľudí sa v čase vyhlásenia poplachu nachádzalo v budovách terminálu. Známe nie sú ani podrobnosti o podozrivej osobe alebo to, akým spôsobom bol zistený jej nekontrolovaný vstup.

Letisko v Kolíne museli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Podobný prípad zaznamenali na letisku Kolín/Bonn začiatkom marca, keď sa vyhla bezpečnostnej kontrole 23-ročná policajtka v civile. Výsledkom jej konania bola evakuácia odletovej haly druhého terminálu, kde sa v tom čase nachádzalo približne 1000 cestujúcich.

Muža zadržali 

Nemecká polícia zadržala muža, ktorý sa dnes na medzinárodnom letisku Kolín nad Rýnom/Bonn vyhol bezpečnostnej kontrole. Incident vyvolal poplach, prvý terminál evakuovali, čo pozastavilo všetky odlety z neho na vyše dve hodiny.

Hovorkyňa polície Kathrin Kürschnerová uviedla, že zadržaného vypočúvajú, aby zistili dôvod jeho konania. Podľa nepotvrdených správ médií sa ponáhľal, aby stihol svoj let, uviedla tlačová agentúra AP.

Viac o téme: NemeckoKolín nad Rýnom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu