Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na OSN sa valí ďalšia špina: Desiatky nových prípadov zneužívania, neušetrili ani deti!

OSN
OSN (Zdroj: Google Street View)

NEW YORK - Organizácia Spojených národov dnes informovala o tom, že od začiatku roka jej bolo nahlásených už 44 obvinení zo sexuálneho zneužívania, ktoré údajne mali na svedomí príslušníci mierových misií a ďalší zamestnanci OSN.

Organizácia spresnila, že väčšina z týchto obvinení sa týkala prípadov zneužívania, ktoré boli spáchané ešte pred rokom 2016. V prípadoch figuruje aj zneužitie vyše 40 neplnoletých osôb. 
OSN si vyslúžila negatívnu pozornosť pre viaceré podozrenia zo znásilňovania detí či sexuálneho zneužívania zo strany príslušníkov mierových misií už v uplynulých mesiacoch, uvádza agentúra AP. Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun zverejnil ešte v marci správu, ktorá konštatovala, že vlani došlo až k 69 takýmto prípadom.

Väčšina podozrení zo zneužívania sa v minulom roku týkala najmä afrických aktérov mierových misií. Najviac obvinení pochádzalo z Stredoafrickej republiky a Konžskej demokratickej republiky. Hovorca generálneho tajomníka OSN Stéphane Dujarric uviedol, že spomedzi najnovších obvinení sa až 29 prípadov týka Stredoafrickej republiky, sedem Konžskej demokratickej republiky a dva sa vzťahujú na Haiti. 

Viac o téme: Sexuálne zneužívanieOrganizácia spojených národov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu