Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Trapas pri ukážke pýchy ruskej armády: Putin musel tú hanbu vidieť na vlastné oči!

Hups!
Hups! (Zdroj: YouTube/newsru.com)

MOSKVA - Hanba sprevádzala ukážku nových terénnych vozidiel ruskej výroby pre ruskú armádu, predvedených prezidentovi Vladimirovi Putinovi v jeho rezidencii v čiernomorskom letovisku Soči. "Najskôr nešli otvoriť dvere, potom odtrhli kľučku," napísal server Newsru.com o predstavení armádnej verzie vozidla UAZ Patriot.

Putin opäť na ľade: VIDEO Vo hviezdnom tíme strelil v hokejovom zápase takýto gól

"Keď sa prezident pokúšal otvoriť dvere jedného z áut, na ktorý možno podľa tvorcov namontovať guľomet, zablokovali sa. Náčelník hlavnej správy pre obrnené automobily ministerstva obrany Alexander Ševčenko sa pokúsil situáciu napraviť, ale výsledkom bola odtrhnutá kľučka dverí," opísala blamáž agentúra Interfax.

Putinovi sa nakoniec podľa očitých svedkov podarilo dostať dovnútra druhými dverami. Pracovníci továrne UAZ neskôr incident vysvetlili tým, že dvere sa automaticky zablokujú, keď je motor vypnutý. Vozidlo sa má vyznačovať zosilnenou konštrukciou, umožňujúcou montáž ťažkého guľometu, alebo automatického granátometu. Prezident sa prišiel na novú techniku ​​pozrieť po ďalšej porade s vojenskými veliteľmi a vedením zbrojoviek.

Nejde o prvý "trapas" pri predvádzaní výdobytkov ruského automobilového priemyslu hlave štátu. V živej pamäti doteraz zostáva Putinovo štartovanie vozidla Lada Granta pred piatimi rokmi - vtedy zbrusu nový model naskočil až na piaty pokus. Putin však vzal vinu na seba, keď pripustil, že nepracoval správne s plynovým pedálom.

Viac o téme: TrapasVladimir PutinUAZ Patriot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu