Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bývalý kandidát na prezidenta Romney o Trumpovom daňovom priznaní: Skrýva bombu

Mitt Romney
Mitt Romney (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Nominant republikánskej strany vo voľbách amerického prezidenta v roku 2012 Mitt Romney neustále vyvíja tlak na Donalda Trumpa, aby zverejnil svoje daňové priznania.

Skutočným dôvodom, prečo Trump dosiaľ nezverejnil daňové priznania, je podľa Romneyho to, že miliardár skrýva v dokumentoch "bombu mimoriadnej veľkosti". Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP. 

Obvinenie sa objavilo v stredu v sarkastickom odkaze na Facebooku práve v čase, keď pravdepodobná demokratická nominantka na prezidentský úrad Hillary Clintonová skritizovala Trumpa za nedostatočnú transparentnosť v tejto záležitosti. 

Trump uviedol v utorok 10. mája v rozhovore pre AP, že podľa jeho názoru nemá povinnosť zverejňovať daňové priznania a do novembra ich nezverejní - ak do dňa prezidentských volieb, teda do 8. novembra, nebude ukončený prebiehajúci audit jeho financií. Trump dodal, že nedá svojim právnikom pokyn, aby zverejnili jeho daňové priznania, ak kontrola nebude dovtedy ukončená. Romney označil neochotu Trumpa zverejniť daňové priznania pred dňom prezidentských volieb za "diskvalifikačnú". V Spojených štátoch je posledné tri desaťročia už tradíciou, že nominanti na prezidentský úrad z oboch strán zverejňujú daňové priznania. 

Americký miliardár a investor do ropného priemyslu T. Boone Pickens v stredu vyhlásil, že prezidentského kandidáta Donalda Trumpa vníma pozitívne. 

Povedal, že je čas "vyskúšať ako republikánskeho prezidentského kandidáta niekoho odlišného", koho nekonvenčné postoje odrádzajú ostatných dôležitých sponzorov republikánskej strany. 

Pickens patrí k najštedrejším darcom strany. Uviedol, že Trump mu v pondelok 9. mája zatelefonoval a obaja sa zabávali na tom, aké veľké sumy peňazí venoval Pickens republikánskym súperom Jebovi Bushovi a Carly Fiorinovej, ktorých nakoniec Trump v straníckych primárkach porazil. 

Pickens (87), známy priamosťou, povedal Trumpovi, že teraz podporuje jeho a venuje mu peniaze. Ropný magnát Pickens tiež dodal, že súhlasí s jedným z Trumpových spornejších plánov - zakázať dočasne moslimom vstup na územie USA.

Viac o téme: Donald TrumpMitt Romney
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu