Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chlapček dojal týmto FOTO celý svet: Fanúšik Messiho má však zo života peklo, je na úteku!

 Murtaza Ahmadi Zobraziť galériu (3)
Murtaza Ahmadi (Zdroj: SITA, TASR)

KÁBUL - Rodina päťročného afganského chlapca, ktorý dostal tričká s autogramami od svojho futbalového hrdinu, Argentínčana Lionela Messiho, bola nútená odísť z Afganistanu, pretože sa jej neustále telefonicky vyhrážali. Oznámil to dnes chlapcov otec.

Muhammad Árif Ahmadí, ktorého syn sa dostal do hlavných správ médií, keď ho odfotografovali v podomácky vyrobenom argentínskom tričku s číslom desať na chrbte, uviedol, že sa presťahovali do susedného Pakistanu a usadili sa v meste Kvéta. A dúfajú, že tam budú viesť lepší život, dodal 

 Murtaza Ahmadi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, TASR)

"Život sa pre nás stal utrpením," povedal Ahmadí z Kvéty telefonicky pre tlačovú agentúru AP. Podľa slov otca rodina nechcela z Afganistanu odísť, ale vyhrážky pribúdali a boli čoraz vážnejšie. 

Ahmadí vysvetlil, že mal obavy, že syna Murtazu Ahmadího unesú po tom, čo sa stal internetovou senzáciou. Na internete sa začala šíriť chlapcova fotografia, na ktorej má oblečené Messiho tričko vyrobené z obyčajnej pruhovanej igelitovej tašky. 

 Murtaza Ahmadi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Rodina najprv odcestovala do pakistanského hlavného mesta Islamabad, ale nemohla tam pre vysoké životné náklady dlho zostať. Neskôr sa presťahovala do Kvéty. "Predal som všetok svoj majetok a odviedol som rodinu z Afganistanu, aby som zachránil život syna aj životy zvyšku rodiny," povedal otec. 

Začiatkom tohto roka afganská futbalová federácia prisľúbila, že zorganizuje stretnutie Messiho, vyslanca dobrej vôle Detského fondu OSN (UNICEF), a Murtazu. Objavili sa správy, že Messi buď príde navštíviť chlapca do Afganistanu, alebo sa zorganizuje iná príležitosť - napríklad pošlú chlapca do Španielska, kde Messi hrá v Barcelone, alebo sa uskutoční stretnutie v tretej krajine. 

 Murtaza Ahmadi
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, TASR)

Ani jedna z týchto možností však nevyšla, povedal Ahmadí. "Murtazá stále dúfa, že jedného dňa sa bude môcť stretnúť so svojím hrdinom Messim," dodal otec. 

Viac o téme: Murtaza Ahmadi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu