Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mafii po brutálnej streľbe praskli nervy: VIDEO Vyhlásili vojnu imigrantom!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: YouTube)

PALERMO - Talianska mafia vyhlásila vojnu imigrantom z Afriky. Sicílsky organizovaný zločin, ktorý je známy aj pod menom Cosa Nostra, tak urobil po intenzívnych stretoch s gangami prisťahovalcov. Konflikt vypukol minulý týždeň po tom, čo násilný gangster zastrelil na ulici nevinného Gambíjčana. Boj o moc sa stupňuje, keďže aj do Talianska prúdia utečenci, informujú viaceré britské médiá.

Kriminálne gangy sa dostali do Talianska v tieni utečeneckej vlny ako legálni migranti. Starosta Leoluca Orlando z Palerma povedal portálu Daily Mail, že konflikt sa nebezpečne stupňuje. "V minulosti, keď bola Mafia vplyvná, zabránila imigrantom vstupu do mesta. Do 30-tky som nikdy nevidel žiadneho Afričana či Aziata v Palerme." Zároveň dodal, že mafia nezachytila, že sa mesto zmenilo. "Teraz sme mesom imigrantov a mafiáni už nesedia na stoličke starostu mesta," dodal.

Rubino si išiel pre zbraň domov
Zobraziť galériu (3)
Rubino si išiel pre zbraň domov  (Zdroj: YouTube)

Podľa neho je Palermo mestom "Blízkeho východu" v Európe. "Mesto pôsobí ako taká mozajka a sme s týmto stavom spokojní." K stretu dvoch súperiacich skupín došlo aj prednedávnom, kedy Emanuele Rubino strelil do hlavy Yuspaha Sussa (21) . Ten to, našťastie, prežil. Brutálny čin zachytila aj kamera. Rubinovi hrozí za tento čin 16 rokov.

A práve z tohto dôvodu mafia praskli nervy. Sused strelca Giovanni Zinna preto varuje. "Toto je začiatok vojny medzi mafiou a imigrantami. Bude to horšie. Bojím sa. Toto bol prvý incident. A nebol posledný," povedal pre anglický portál.

Rubino v putách
Zobraziť galériu (3)
Rubino v putách  (Zdroj: YouTube)

Do Talianska stále prúdia utečenci, najmä po tom, čo sa zavrela balkánska trasa. Medzi nimi sa však môžu nachádzať aj kriminálnici.

Viac o téme: MafiaPalermoImigrantiCosa Nostra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu