Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Uprostred Jeruzalema vybuchol autobus: Najmenej 16 ľudí utrpelo zranenia

Výbuch autobusu v Jeruzaleme Zobraziť galériu (3)
Výbuch autobusu v Jeruzaleme (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Najmenej 16 ľudí utrpelo dnes zranenia pri výbuchu v autobuse v centre Jeruzalema. Oznámili to izraelskí lekári. Starosta Jeruzalema Nir Barkat následne uviedol, že výbuch autobusu zrejme spôsobila nálož.

V juhozápadnej jeruzalemskej štvrti Derech Hebron neďaleko hraníc s Predjordánskom explodoval prázdny autobus. Po detonácii sa vznietil vedľa stojaci autobus, v ktorom utrpelo zranenia 16 ľudí, dvaja z nich vážne. 

Uprostred Jeruzalema vybuchol autobus:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Väčšinu zranených ošetrili zdravotníci na mieste incidentu. Osoby v kritickom stave previezli do neďalekých nemocníc. Polícia sa bezprostredne po výbuchu domnievala, že ho mohli spôsobiť technické komplikácie. Kancelária starostu však uviedla, že takmer určite išlo o nálož. "Bolo to malé, ale rozhodne to bola nálož," uviedla pre agentúru Reuters hovorkyňa jeruzalemskej radnice Brachie Sprungová. 

Uprostred Jeruzalema vybuchol autobus:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Izraelské médiá informovali o vážne zranenom mužovi bez dokladov totožnosti. Polícia ho preveruje pre podozrenie zo spojitosti s týmto činom. Samovražedné útoky Palestínčanov namierené na izraelské autobusy boli pomerne bežným javom počas druhej palestínskej intifády v rokoch 2000-2005, ale v posledných rokoch sa takéto incidenty opakovali iba výnimočne.

Viac o téme: JeruzalemPalestína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu