Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Protesty v Bruseli naberajú na obrátkach: Mladík zaútočil na novinárku v živom vysielaní

Talianska novinárka s kameramanom zažili nepokoje na vlastnej koži.
Talianska novinárka s kameramanom zažili nepokoje na vlastnej koži. (Zdroj: YouTube)

BRUSEL – Európania začínajú byť nervózni, možno najviac sa to prejavuje v Belgicku, ktoré nedávno zasiahli teroristické útoky. Mládež protestuje v uliciach a ako sa zdá, je poriadne agresívna. Jeden mladý muž dokonca napadol taliansku novinársku s kameramanom, ktorí natáčali reportáž pre televíznu stanicu Sky TG24.

Reportérka Giovanna Pancheriová natáčala v bruselskej štvrti Molenbeek vstup o nepokojoch, ktoré tam vypukli, keď zrazu zmizla zo záberu. Niekto totiž sotil do kameramana a následne slovne zaútočil aj na samotnú Giovannu, ktorá sa však snažila pokračovať vo vysielaní, reportáž totiž vysielali naživo. Mladík v šedej mikine sa ale neustále tlačil do obrazu.

Giovanna informovala o protestoch, ktoré sú následkom teroristických útokov z 22. marca. Stovky ľudí sa zhromaždili napriek zákazu, išlo najmä o príslušníkov krajne ľavicových skupín. Polícia bola nútená asi 100 z nich zadržať, snažili sa tak zabrániť vyhroteniu situácie, ako sa to stalo minulý víkend, keď museli na rozohnanie agresívnych futbalových chuligánov použiť vodné delá.

Všetko sa navyše odohrali práve vo štvrti, v ktorej bol zatknutý Salah Abdeslam, muž podozrivý z účasti na teroristických útokoch v Paríži z minulého roka. Celé štyri mesiace, čo bol najhľadanejším mužom v Európe, sa zrejme skrýval práve v Molenbeeku. Svoju účasť na dianí v Bruseli však tento muž popiera.

Viac o téme: VideoProtestNapadnutieNovinárkaBrusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu