Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ruská rodina sa ocitla v ohnivej pasci: Z horiaceho domu neunikli ani deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Najmenej osem ľudí, vrátane troch detí, zahynulo v noci na dnes pri požiari súkromného domu v dedine Molčan u Tomsku na západnej Sibíri. Oznámili to miestne úrady.

V troskách domu podľa serveru Newsru.com našli hasiči sedem obhorených tiel. Medzitým na jednotke intenzívnej starostlivosti zomrel pätnásťročný chlapec čoby ôsma obeť. Požiar podľa starostu Vladimira Kiseljova pravdepodobne zavinil elektrický skrat, ide ale o úplne predbežnú verziu vyšetrovateľov. "V čase požiaru boli všetci oblečení, neležali v posteliach. Zjavne videli, že horí, je ale nepochopiteľné, prečo nič nepodnikli, aby rozbili okná a utiekli na ulicu," povedal agentúre TASS.
 
Podľa záchranárov boli v dome nainštalované nové okná, ktoré nešlo otvoriť, a to so sklami, ktoré sa ľudia uväznení vnútri márne pokúšali rozbiť stoličkami, zatiaľ čo im oheň odrezal cestu von cez verandu, alebo cez jediné otvárateľné okno. Iné okná "boli natoľko pevné, že ich hasiči ťažko rozbili sekerami", uviedol hovorca záchranárov.
 
"Som hlboko otrasený molčanovskou tragédiou. Starostlivo zistíme všetky okolnosti tejto mimoriadnej udalosti. Takáto tragédia sa nesmie opakovať," vyhlásil gubernátor Tomskej oblasti. Podobné nešťastia bývajú v Rusku dosť časté.
Viac o téme: PožiarSibír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu