Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Príbeh ako z dobrodružného filmu: Vojak sa stratil v džungli, neuveríte, čo mu zachránilo život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BOGOTA - Viac ako tri týždne strávil stratený kolumbijský vojak uprostred hustej džungle, kde sa nechtiac vzdialil od svojej jednotky. Prežil vraj vďaka dažďovej vode, semienkam a kôre, ktorú jedol. Jeho najvýživnejšiou potravou bola surová korytnačka, ktorá mu v pralese skrížila cestu. Pátranie po ňom úspešne skončilo po 23 dňoch, napísal spravodajský web stanica BBC.

Dvadsaťšesťročný Yeffer Sánchez vyrazil so svojimi kolegami 5. marca na pochod džungľou v departemente Meta v centrálnej časti krajiny. V jednej chvíli však zistil, že zostal sám. Sprvu bol presvedčený, že sa pre neho jednotka vráti, čoskoro mu ale došlo, že musí skúsiť nájsť cestu na vlastnú päsť. "Džungľa bola príliš hustá, snažil som sa ísť priamo, ale stále som sa vracal na rovnaké miesto," opísal.

Síce mal pri sebe zbraň a mohol kolegou upozorniť výstrelom, bál sa však, že priláka pozornosť povstalcov, ktorí sú v tejto oblasti veľmi aktívny. Obavy z goril či divokej zveri však po niekoľkých dňoch vystriedal strach z toho, že zomrie na dehydratáciu a nedostatok potravy. V blízkosti nebola žiadna rieka, mal ale šťastie, že sa stratil v období dažďov a mohol piť vodu nasiaknutú do listov.

Potravou mu bola semienka, korienky či kôra. Keď už vraj bol na pokraji vyčerpania, narazil na korytnačku, ktorú surovú zjedol. To mu možno zachránilo život.

Nakoniec ho objavil člen pátracie jednotky. "Nestrieľajte, som stratený vojak," volal Sánchez na muža, ktorý naňho mieril puškou. Keď mu povedali, že ho hľadajú už 23 dní, nechcel tomu veriť. Sám to vraj spočítal na 17.

Viac o téme: VojakDžungľaYeffer Sánchez
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu