Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ukrajinskú vládu čakajú možno zmeny: Prezident Porošenko uvažuje o výmene premiéra

Petro Porošenko
Petro Porošenko (Zdroj: SITA)

MINSK - Ukrajinský prezident Petro Porošenko údajne uvažuje o súčasnej ministerke financií Natalii Jareskovej, ako o možnej náhrade za premiéra Arsenija Jaceňuka. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Hovorca ukrajinského prezidenta Sviatoslav Cegolko na svojej facebookovej stránke uviedol, že Porošenko sa dnes stretol s politickými lídrami a hovoril s nimi o vytvorení novej vládnej koalície. Podľa svojho hovorcu uvažuje Porošenko o Jareskovej ako o prípadnej budúcej predsedníčke vlády.

Ďalším kandidátom na funkciu premiéra by údajne mohol byť Andrij Sadový, starosta mesta Ľvov a predseda strany Svojpomoc (Samopomič) - jednej zo strán, ktoré opustili vládnu koalíciu.

Jaceňukova vláda prežila vo februári hlasovanie o nedôvere v ukrajinskom parlamente. Avšak dve strany - Samopomič a Vlasť expremiérky Julije Tymošenkovej - vládnu koalíciu opustili na protest proti neúspešnému odvolávaniu premiéra, ktorému vyčítajú zhoršujúcu sa hospodársku situáciu v krajine a pomalé tempo reforiem. Koalícia vedená stranou Blok Petra Porošenka sa tak po roku rozpadla a stratila väčšinu v parlamente. 

Viac o téme: Arsenij JaceňukPetro PorošenkoNatalia Jaresková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu