Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Palestínsky mufti šokoval radami na šťastné manželstvo: Ženu zbite, ale nezmrzačte!

Hassan al-Laham Zobraziť galériu (3)
Hassan al-Laham (Zdroj: youtube/Palestian Media Watch)

LONDÝN - Palestínsky vodca v televíznej relácii vysvetlil divákom, ako si muži majú udržať manželstvo, ktoré pretrvá veky. Ak podľa neho nezaberajú pokojné rozhovory, ani preukázanie rešpektu a oddelené postele, potom by mala prísť na rad bitka. Samozrejme však nie taká, po ktorej by žena musela volať políciu, alebo sa stala ujma na jej kráse.

Moslimský imám sa pustil do žien na silvestrovskej párty: Nemali byť polonahé a navonané!

Hassan al-Laham, ktorý má titul "mufti Gazy", podrobne opísal v palestínskej televízii, aké kroky má podniknúť manžel na zabránenie rozvodu, pričom sa odvoláva na učenie Alaha. To napokon môže zahŕňať aj zbitie ženy.

VIDEO Palestínsky mufti šokoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Palestian Media Watch)

Najprv by mal svoju manželku vystríhať, zatiaľ čo bude demonštrovať "dobré vzťahy, dialóg, rešpekt a ľudskosť". Je to totiž ľudská bytosť, nezávislá osoba, ktorá si zaslúži rešpekt. Nekúpil si ju predsa ako otrokyňu na nejakom trhu. Je to rešpektovaná žena z rešpektovanej rodiny, ktorá sa však po vydaji dostala pod mužovo velenie.

Varovanie by mali sprevádzať dobré slovo, dobré zaobchádzanie a pozitívny pohľad. Muž by jej mal vysvetliť, že urobila chybu. Keď to nezaberie, treba uplatniť separáciu, oddelenie v posteli a vo vnútri domu. Navonok netreba preukazovať žiadne problémy. Žena sa začne pýtať, prečo s ňou muž nehovorí. Vtedy jej má opäť vysvetliť, že urobila chybu a jeho to nahnevalo.

VIDEO Palestínsky mufti šokoval
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Palestian Media Watch)

Ak sa ani týmito spôsobmi nepodarí vyriešiť napätie, mufti odporúča manželovi pristúpiť k bitke. Nie však ublížiť manželkinej kráse. Inými slovami neudrieť ju tak, aby prišla polícia, nezlomiť jej ruku, nespôsobiť jej krvácanie, ani nezraniť jej tvár, a tak ju zohaviť. Bitka teda nemá zohyzdiť, ublížiť alebo degradovať. Bitka nemá byť braná smrteľne vážne.

"Bitka je akousi pripomienkou, že láska a priateľstvo, ktoré Alah nariadil, sa ešte stále vyskytuje medzi nami [párom]." ozrejmil na záver Hassan al-Laham.

Viac o téme: Hassan al-Laham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu