Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Propaganda v ruských školách: Bývalý herec vymýva deťom mozgy, z nespratníkov vyrastie Obama

Ivan Agulov prednáša na školách o čom sa mu zachce. Zobraziť galériu (3)
Ivan Agulov prednáša na školách o čom sa mu zachce. (Zdroj: YouTube/Настоящее Время/RuCz Subs)

MOSKVA - Bývalý herec Ivan Agulov cestuje po ruských školách a žiakom 3. až 11. tried kvetnato prednáša o ukrižovaní malého chlapca vojakmi v ukrajinskom Slavjansku, hoci dôkazy o tom, že sa tento prípad naozaj stal, neexistujú. Lektor vlasteneckej výchovy ho stále uvádza ako vzor ľudskej krutosti a za prednášku o svetovej agresii, či sledovaní internetu americkou spravodajskou službou CIA, musí rodič každého dieťaťa zaplatiť 70 rubľov (cca 0,8 eur). Napriek tomu, že má oficiálne povolenie od školského úradu, na jeho výklady si posvieti aj prokuratúra.

Nová studená vojna je v plnom prúde: Američania vyšetrujú politikov z EÚ, ktorých platia Rusi!

Niektorým rodičom z malého uralského mestečka Kirovgrad nebolo jedno, že ich deti sa po prednáškach boja chodiť spať, či sledovať televíziu a vyhľadávať učivo na internete, a preto sa obrátili na médiá, aby im pomohli. Hoci bola tentokrát na hodine prítomná aj kamera, Ivan Agulov svoju tematiku nezmenil.

Propaganda v ruských školách:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Настоящее Время/RuCz Subs)

Podľa plagátov rozvešaných v škole sa vraj lektor riadi oficiálnymi osnovami vlády a prezidenta, ale rozhorčené matky detí tomu neveria. V miestnom Úrade pre vzdelávanie však potvrdili, že mu prednášky povolili. "On túto svoju, povedzme, hypotézu podporuje nejakými literárnymi a dejepisnými zdrojmi. A následne necháva rozhodnutie na Vás. Či budete používať Google alebo nie, budete brať situáciu na Ukrajine tak, či onak. Nikomu nevnucuje svoj názor," vysvetlila reportérom úradníčka.

Propaganda v ruských školách:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Настоящее Время/RuCz Subs)

A čo na to samotný Agulov? "Musia poznať pojmy ako napríklad fašizmus. Musia vedieť k čomu všetkému to vedie. Občas hovorím v starších triedach: "Ako trieda ste svorní, ale nie ste medzi sebou." A teraz odpusťte: z tých čo sa navzájom ponižujú, vyrastú Merkelová, Obama, Cameron, Hollande, a nič nového to sem neprinesie," vyjadril sa celkom otvorene muž, o ktorého obsah prednášok sa už začala zaujímať aj prokuratúra. Zatiaľ však stále pokračuje vo svojom vzdelávacom turné.

 

Viac o téme: PropagandaIvan Agulov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu