Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Snehová beštia prechádza z USA nad územie Spojeného kráľovstva: Hrozia záplavy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Silný dážď a vietor s intenzitou víchrice by mali v utorok zasiahnuť západné oblasti Anglicka, Škótska a Walesu. Informuje o tom dnes britská spravodajská stanica BBC s tým, že ide o následky snehovej víchrice Jonas presúvajúcej sa zo severovýchodu USA nad územie Spojeného kráľovstva.

Národný meteorologický úrad vydal pre západné časti Británie na utorok varovanie pred prudkým dažďom, pričom vo Walese by mohlo napršať až 150 milimetrov zrážok. Centrum BBC pre počasie uviedlo, že ide o "pozostatky" víchrice Jonas. Britská Agentúra pre životné prostredie zasa vydala varovanie pre obyvateľov, aby "sa pripravili na hroziace záplavy". 

Snehová víchrica Jonas zasiahla počas víkendu západné pobrežie USA. Od New Yorku po Washington napadalo takmer rekordné množstvo snehu, nepriaznivé počasie pripravilo o život najmenej 29 ľudí. 

Následky snehovej víchrice Jonas pocítila letecká doprava v USA aj dnes

Viaceré americké letiská museli aj dnes odložiť alebo úplne zrušiť spolu takmer 1510 letov v dôsledku mohutnej snehovej víchrice Jonas, ktorá sa cez víkend prehnala západným pobrežím Spojených štátov.

Agentúra AP napísala, že postupne slabnúca snehová smršť aj dnes takmer úplne ochromila leteckú dopravu v najrušnejších amerických metropolách New York a Washington. Dispečeri Medzinárodného letiska slobody Newark v New Jersey zrušili dnes ráno kvôli nepriaznivému počasiu 244 letov a deväť odbavili s meškaním.

LaGuardiovo letisko v štvrti Queens na Long Islande v New Yorku hlásilo 143 zrušených letov a tri meškania. Ďalšie newyorské letisko - Medzinárodné letisko John F. Kennedyho - úplne zrušilo 42 letov a desať vypravilo s meškaním. Tretím najhoršie zasiahnutým letiskom v USA bolo Medzinárodné letisko Dulles pri Washingtone, kde museli zrušiť celkovo 127 letov a tri meškali. 
 

Viac o téme: VíchricaJonasSpojené kráľovstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu