Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Japonsko ochromila snehová víchrica: V Španielsku zasa zabila dve turistky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA, TASR)

HOKKAIDO - Prudká snehová víchrica bičovala dnes severojaponský ostrov Hokkaido, kde v dôsledku toho zrušili približne 320 letov a 133 vlakových spojov a zatvorených zostalo 168 škôl. Informovala o tom agentúra DPA. Citovala miestnu tlač, podľa ktorej v meste Tomakomai víchor poodtrhával strechy a porozbíjal okná.

Mesto Memuro napadlo vyše 60 centimetrov nového snehu a v meste Sapporo do 20 centimetrov. Výška snehu na letisku v meste Obihiro dosiahla spoločne s novou nádielkou rekordných 117 centimetrov. 

Japonská národná meteorologická služba (JMA) očakáva, že snehová víchrica sa do večera utíši. Súčasne však predpovedala, že v utorok ráno zasiahne ostrov ďalšia fujavica. 

V snehovej víchrici vo Valencii zahynuli dve turistky

Záchranné služby v Španielsku objavili v nedeľu neskoro večer telá dvoch turistiek, ktoré počas túry v horskej oblasti Tinenca de Benifassa na východe krajiny zastihla snehová víchrica. Agentúra AP uviedla, že o tom dnes informovala regionálna vláda vo Valencii. 

Muža, ktorý bol na túre so ženami, zachránili a dopravili do neďalekej nemocnice.

Regionálna vláda uviedla, že trojica turistov bola vo veku 45-50 rokov a vydala sa na túru v sobotu ráno. Počas dňa sa však dostala do problémov a požiadala o pomoc záchranné služby.

Tie uviedli, že pátranie po turistoch skomplikovalo zlé počasie.

Viac o téme: ŠpanielskoJaponskoValenciaHokkaido
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu