Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Útok v mešite v africkom Kamerune: Samovražedné atentátničky majú na svedomí 10 životov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOLOFATA - Najmenej desať obetí na životoch a jedného zraneného si dnes v africkom Kamerune vyžiadal útok, ktorý spáchali dve samovražedné atentátničky, informoval guvernér oblasti Krajný sever Midjiyawa Bakari.

Útok, ktorý si vyžiadal najmenej desať obetí na životoch a vyše desiatku zranených, sa odohral v meste Kolofata pri hraniciach s Nigériou. Podľa slov guvernéra existuje predpoklad, že atentátničky prišli pred niekoľkými dňami práve z Nigérie. 

K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil. Mesto Kolofata však bolo už viackrát dejiskom útokov islamistického hnutia Boko Haram, ktoré vedie už šesť rokov boj za vytvorenie islamistického štátu na severovýchode Nigérie. Susedné krajiny - vrátane Kamerunu - sa vlani spojili a podnikajú proti tejto extrémistickej organizácii spoločné akcie. Konflikt sa rozšíril aj na ich územia a vyhnal z domova desaťtisíce ľudí.

Vedenia hnutia Boko Haram vlani prisahalo vernosť extrémistickej organizácii Daeš, ktorý na časti území Iraku a Sýrie vyhlásil svoj kalifát a v posledných mesiacoch podnikol viacero veľkých teroristických útokov v Európe. 

Viac o téme: Samovražedný útokKamerunKolofata
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu