Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obrovský škandál v armáde: Americkí vojaci a ich príbuzní zneužívajú stovky detí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Stovky detí z rodín amerických vojakov sú ročne sexuálne zneužívané príslušníkmi armády či ďalšími príbuznými. Vyplýva to z údajov amerického ministerstva obrany, ktoré poskytuje čiastočný náhľad do problému verejnosti nie príliš známemu kvôli neverejnej povahe vojenských súdnych procedúr.

V rokoch 2010 až 2014 bolo podľa údajov Pentagonu sexuálne zneužitých 1584 detí a maloletých z rodín vojakov. Celkom 840 prípadov mali na svedomí vojaci, ďalších 332 detí zneužili iní rodinní príslušníci. Zneužitými boli vo veľkej väčšine prípadov dievčatá. Ďalšie podrobnosti údaje neobsahujú.

 

Ožran párty na vojnovej lodi: Dôstojník bol na šrot, vojaci ho sexuálne zneužili

Sexuálny netvor

Jedným z odsúdených sexuálnych delikventov je aj Aaron Masa, ktorý bol členom Ozbrojených síl USA. Počas výcviku v Severnej Karolíne sa skamarátil s ďalším vojakom. Za jeho chrbtom však zneužíval jeho trojročnú dcérku, okrem iného ju aj jej niekoľkomesačnú sestru fotil v nemravných pózach. Sudca Masu vlani uznal vinným zo sexuálneho zneužívania dieťaťa a z produkcie detskej pornografie a poslal ho na tridsať rokov do väzenia. 

Obrovský škandál v armáde:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ohio Sheriff's Office)

Vo vojenských väzniciach sedí viac odsúdencov za zneužívanie detí než za akýkoľvek iný trestný čin. Niekoľko amerických zákonodarcov v reakcii na aktuálne informácie vyzvalo ministra obrany Ashtona Cartera, aby ukončil utajovaciu prax vojenskej justície a sprístupnil verejnosti údaje o potrestaných sexuálnych hriešnikoch.

 

Viac o téme: ZnásilnenieSexuálne zneužívanieAmerická armáda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu