Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dedo Mráz po rusky: Namiesto rozdávania darčekov a vidiny zárobku, zoznamka a oči pre plač

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MOSKVA - Na Nový rok asi nebude v dobrom spomínať 135 záujemcov o lukratívny angažmán v roliach Deda Mráza a Snehulienky z Petrohradu, druhého najväčšieho ruského mesta. Muži a dievčatá, ktorí sa nechali zlákať prísľubom vysokej odmeny za odohratie nadprirodzených bytostí rozdávajúcich v Rusku na Nový rok darčeky, nakoniec plakali nad zárobkom.

"Za túto prácu ponúkali záujemcom 100.000 rubľov (asi 1240 eur). Ale museli najprv zaplatiť poplatok za kostým, ktorý si odoberú v kancelárii. Keď však dorazili na udanú adresu, ukázalo sa, že tam žiadna kancelária nie je. Len sa tam zoznámilo 135 podvedených ľudí," napísal vládny denník Rossijskaja gazeta.

Podvodníci, z ktorých sa vykľuli štyri obyvatelia Petrohradu, sa z podvodu dlho netešili. Policajti ich rýchlo vypátrali a zadržaným hrozí vyšší trest, pretože podvod spáchali ako organizovaná skupina.

Server Newsru.com poznamenal, že sa tiež stáva, že falošní Dedo Mráz a Snehulienka v predstihu zinkasujú od rodičov za rozdávanie darčekov ratolestiam peniaze, ale nakoniec nikam neprídu. Alebo miesto skutočného Deda Mráza a skutočnej Snehulienky príde partia bytových zlodejov v prevleku.

Stredoeurópske Vianoce poznajú niektorí Rusi iba z turistických zájazdov; pre drvivú väčšinu býva 24. december obyčajným pracovným dňom pred kľúčovým dátumom na konci roka. Neodmysliteľnou súčasťou sviatkov medzi Kaliningradom a Vladivostokom býva práve Dedo Mráz a jeho krásna vnučka Snehulienka. Tieto rozprávkové bytosti rozdávajú v ruských rodinách darčeky.

Viac o téme: PodvodRuskoSnehulienkaDedo Mráz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu