Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kontroverzné vyhlásenie bývalého agenta KGB: Diabolský Putinov plán, naletel mu celý svet

Chladnokrvný plán?!
Chladnokrvný plán?!

LONDÝN/MOSKVA - Niekdajší ruský tajný agent Boris Karpičkov tvrdí, že októbrovú explóziu a hrozivý pád ruského lietadla na Sinajskom polostrove nezavinila teroristická organizácia Daeš, ale Kremeľ na čele s ruským prezidentom Vladimirom Putinon. Potreboval totiž zámienku, ktorú by odobril celý svet.

Mohol by mať nevinné životy 224 ľudí na svedomí Kremeľ? Bývalý špión KGB Boris Karpičkov je presvedčený, že bomba v ruskom lietadle bola zámienkou na ospravedlnenie vedenia vojny v Sýrii. Putin jednoducho potreboval obetného baránka, uviedol podľa Daily Mail.

Drsné obvinenie od britského ministra Hammonda pre Rusko: Pomáhate Daeš!

Krátko po zrútení lietadla prevzali zodpovednosť za tragédiu islamskí fanatici z teroristickej organizácie Daeš a svet zdieľal solidaritu so zasiahnutým Ruskom. Putin zareagoval presne tak, ako sa dalo očakávať – začal hon na nepriateľa a plánoval nemilosrdnú pomstu. Moskva spustila masívne bombardovanie pozícií Daeš v Sýrii.

 

Cynické dielo Putina

Boris Karpičkov, ktorý teraz žije pod novou identitou v Anglicku aj s manželkou, má strach o život. Je presvedčený, že za zrútením Airbusu A321 spoločnosti Metrojet stojí Kremeľ. Tragédia bola podľa jeho slov cynickým dielom Putina, ktorý chcel získať celosvetové sympatie po tom, ako sa Rusko stalo vydedencom kvôli agresii na Ukrajine. Zároveň chcel získať podporu pre svoje útoky na Daeš v Sýrii. Povstalecké skupiny sú totiž protivníkmi sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada, Putinovho spojenca.

Plán s cieľom obetovať dopravné lietadlo údajne vymyslela ruská vojenská spravodajská služba, aby zvrátila klesajúci ruský vplyv v regióne a podporila obchodovanie so zbraňami na Blízkom východe. Táto informácia sa dostala do uší prostredníctvom známeho aj Karpičkovi, ktorý o Ruskom sprisahaní pripravil dokumentáciu. Vo vlastnej krajine sa stal vyhnancom už pred svojím odchodom, keď ho obvinili z podvodu a pod zámienkou uväznili za to, že sa dožadoval vyplatenia dlhu zo strany ruskej tajnej služby.

„Kremeľ zúfalo potreboval nejaký druh odôvodnenia, ktoré by naňho upriamilo celosvetovú pozornosť, medzinárodné sympatie a dalo súhlas k vojenskej akcii,“ prezradil bývalý agent KGB, ktorý dôverne pozná pokútne praktiky tajných služieb. Kým však nepreukáže presvedčivé dôkazy na oporu svojho tvrdenia, platí oficiálna verzia o bombovom útoku, ktorý zosnovali radikáli z Daeš.

Viac o téme: PutinSinajKremeľBoris KarpičkovAgent KGB
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu