Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Z vyhlásenia obyvateľov sibírskeho mesta odpadnete: Chcú si zvoliť TOTO ako starostu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BARNAUL - Stovky obyvateľov sibírskeho mesta Barnaul, ktoré leží 2900 kilometrov na východ od Moskvy a má 650.000 obyvateľov, sa vyjadrili, že by radšej dali svoje hlasy kocúrovi, ako šiestim kandidátom na starostu. Ani jeden z nich si podľa všetkého nezískal sympatie voličov, informovala tlačová agentúra AP.

Komisia zložená z členov mestskej rady a guvernéra oblasti bude na budúci týždeň vyberať z šestice kandidátov nového starostu. V neformálnom internetovom prieskume, v ktorom mali obyvatelia vyjadriť svoje preferencie šestici kandidátov a siamskému kocúrovi menom Barsik, získal kocúr 90 percent hlasov. 

Barsik
Zobraziť galériu (2)
Barsik  (Zdroj: SITA)

Ruské médiá venovali 18-mesačnému Barsikovi pobavenú pozornosť. Miestni politici však berú vážne odkaz obyvateľov mesta Barnaul, ktoré podobne ako ďalšie ruské mestá zápasí s údajnou korupciou. 

Guvernér oblasti Alexander Karlin povedal, že ľudia cez obrázok kocúra Barsika prejavili definitívne želanie na budúcu hlavu Barnaulu. "Dospeli sme k záveru, že voliči kandidátom absolútne nedôverujú," konštatoval predseda miestnej organizácie komunistickej strany Ivan Karpov. 

Viac o téme: VoľbySibír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu