Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Britský pár sa dopustil odporného zverstva: Z chlapca si spravili na 24 rokov otroka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: alamy)

LONDÝN - Britský pár bol odsúdený k šiestim rokom väzenia za to, že vyše 20 rokov zneužíval ilegálneho prisťahovalca z Nigérie ako domáceho otroka.

Súd štvrti Harrow v severozápadnom Londýne v pondelok uznal 61-ročného bývalého pôrodníka Emmanuela Edeta a jeho 58-ročnú manželku vinnými z krutosti voči dieťaťu. Vtedy 14-ročného chlapca si priviezli ilegálne do Británie v roku 1989. 

Pár, ktorý je rovnako ako ich obeť čiernej pleti, zmenil vtedy chlapcovi meno a dal si ho zapísať do rodinného pasu ako svojho syna. Chlapcovi nasľuboval, že mu umožní vzdelávať sa a že bude dostávať mzdu. Potom ho však prinútil bezplatne pracovať až 17 hodín denne a hrozil mu deportáciou, ak sa pokúsi utiecť, uviedla obžaloba. 

Domáci otrok mal iba obmedzený styk so svojou rodinou a vonkajším svetom a nemal žiaden preukaz totožnosti. 

Muž, ktorý má teraz 40 rokov, musel pre pár variť, upratovať, záhradníčiť a starať sa o ich deti a nedostával za to nič zaplatené. Musel jedávať sám a zvyčajne spával na zemi v predsieni, dodala obžaloba. 

Prokurátor Damaris Lakin povedal, že Edetovci klamali svojmu zajatcovi, že ak opustí dom a skontaktuje sa s políciou, bude vyhostený z krajiny. 

"Emanuel a Antan Edetovci kruto okradli svoju obeť o 24 rokov jej života. Správali sa k nej s absolútnym pohŕdaním. Je to šokujúci prípad moderného otroctva," dodal. 

Viac o téme: LondýnVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu