Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO Konšpirátori tvrdia, že našli dôkaz ďalšieho klamstva Rusov: Pozemné sily v Sýrii

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: youtube/rt)

MOSKVA - Ruskí blogeri včera odhalili na oficiálnej armádnej mape údajný dôkaz o prítomnosti ruských pozemných síl v Sýrii. Záber na mapu generálneho štábu obsahovala reportáž ruskej štátnej televízie o rokovaní šéfa Kremľa Vladimira Putina s vojenskými náčelníkmi. Na mape bol údajne údaj o dislokácii batérie ruských húfnic v hlbinách sýrskeho územia.

FOTO Televízia ukázala tajný armádny dokument: Putinova nová zbraň alebo zámerná propaganda?

Rusko prítomnosť svojich pozemných síl v Sýrii vytrvalo odmieta, pripúšťa len vysadenie neveľkej logistickej obsluhy leteckých síl, ktoré na ciele v Sýrii útočia od konca septembra. Naposledy v stredu hovorca Kremľa Dmitrij Peskov novinárom povedal, že ruské pozemné vojsko v Sýrii neoperuje. "Prezident Putin to mnohokrát opakoval," povedal Peskov.

Zrak ruských blogerov, zbehlých v armádnej kartografii, však padol na bod medzi Damaskom a sýrskym Homsom. Na mape prezentovanej Putinovi bol pri tomto bode nápis "5 Gapatr 120. ABR 2A65 Msta B, šesť kusov od 14:00 06.11.". Podľa expertov ide o údaj zachytávajúci nasadenie batérie šiestich húfnic Msta zo 120. delostreleckej brigády dislokovanej na Sibíri. Podľa dostupných informácií táto brigáda skutočne húfnice Msta vo výzbroji má.

VIDEO Konšpirátori tvrdia, že
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/rt)

Žiadosť agentúry Reuters o vysvetlenie zatiaľ ruské ministerstvo obrany ponechalo bez odpovede. Ruské delá majú byť podľa mapy rozmiestnené na dostrel od sýrskej obce Mhín, kde sú v obkľúčení údajní islamskí extrémisti. Rusko doteraz tvrdilo, že jeho vojaci operujú iba na základni Tartus, ktorú si Moskva prenajíma, a na letisku v Latakií, odkiaľ k útokom štartujú ruské lietadlá.

Viac o téme: Vladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu