Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Putin nariadil vytvorenie výboru pre boj proti financovaniu terorizmu

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin nariadil vytvorenie nového medzirezortného výboru pre boj proti financovaniu terorizmu, informovala dnes tlačová služba Kremľa.

Putin prostredníctvom dekrétu nariadil úradu generálnej prokuratúry, centrálnej banke a regionálnym úradom, aby novému výboru poskytli akékoľvek informácie, ktoré majú o teroristických aktivitách, približuje agentúra Reuters.

Ruské úrady v utorok oznámili, že októbrovú haváriu ruského dopravného lietadla na egyptskom Sinajskom polostrove spôsobil výbuch bomby. Moskva po prvý raz priznala, že išlo o teroristický útok, píše Reuters s odvolaním sa na ruské médiá. 

Putin v reakcii na zistenia vyšetrovateľov prisľúbil vypátranie a potrestanie páchateľov útoku. Súčasne zdôraznil, že Rusko bude pokračovať v leteckých útokov na ciele militantov v Sýrii a že ich ešte zintenzívni. Putin koncom októbra oznámil, že ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) prekazila tento rok 20 teroristických sprisahaní, zatkla 560 militantov a 112 ďalších zabila.

FSB, ktorá je hlavnou nástupníckou organizáciou sovietskej KGB, uviedla, že len počas dvoch týždňov zmarila dve veľké teroristické akcie v Moskve a južnom Rusku, ktoré údajne pripravili muži s kontaktmi na Islamský štát.

Viac o téme: FinancovanieTerorizmusVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu