Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vodca moslimskej únie v Česku: Viem, kto stojí za útokmi a nie je to Islamský štát!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

PRAHA - Ešte ani len krv obetí nezaschla na mieste činu, ale už má vinníka! Reč je o Mohamedovi Abbasovi, ktorý napísal, že za útokmi v Paríži stoja Židia a Izrael. Šéf moslimskej únie sa už aj v minulosti preslávil kontroverznými výrokmi, ktoré majú podľa mnohých konšpiračný charakter.

Mohamed Abbás je predsedom Moslimskej únie. Tá nie je oficiálnou predstaviteľkou všetkých moslimov v Česku, ale dostáva sa do médií a je ju počuť, pripomína český Reflex. Tesne po krvavých útokoch napísal na svoj Facebook, že za masaker môžu Židia.

Vodca moslimskej únie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Za tento status si vyslúžil tvrdú vlnu kritiky. Odsúdil ho aj český komentátor Jiří Doležal. "Abbas je paranoidný. Moslimská únia cez noblesný názov má okrem neho len niekoľko málo ďalších členov a nemá v českej moslimskej komunite vplyv. Abbasa je za jeho výroky treba poľutovať, nie odsúdiť."

Šíri konšpirácie

Abbas perlil aj na začiatku tohto roka, tesne po útokoch na francúzsky časopis Charlie Hebdo. Podľa Abbasa je možné, že za teroristickými útokmi stoja západné krajiny. Aj ten z 11. septembra 2001 považuje za „umelo vyrobený“ Američanmi, čím sa priklonil k šíriteľom konšpiračných teórií. Samotná teroristická skupina al-Káida sa totiž k útoku priznala. Podľa Abbasa sa však istý americký novinár zhováral s Usámom bin Ládinom, ktorý sa mu zdôveril, že al-Káida za útokom v New Yorku nestojí, pretože nezabíja nevinných civilistov. Dodal, že 30% Američanov si myslí, že za útokom je federálna vláda.

Vodca moslimskej únie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: čt24)

Abbas ďalej prekvapil tvrdením, že „Islamský štát je napojený na zahraničné tajné služby“ a aj tento posledný útok môže byť ich dielom. Takisto podľa Abbasa existuje podozrenie, že Abú Bagdádí, hlava Islamského štátu, je v skutočnosti americkým agentom. Má to dokazovať fakt, že islamisti nezabíjajú amerických vojakov. Abbas súčasne spochybnil, či boli surovo popravení americkí rukojemníci skutočne zavraždení.

Viac o téme: TeroristiParížIslamský štátMohammad Abbás
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu