Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Najslávnejšia nechutnosť na svete: O tento múr by ste sa ešte donedávna neopreli

Žuvačkový múr je minulosťou. Zobraziť galériu (16)
Žuvačkový múr je minulosťou. (Zdroj: SITA)

SEATTLE – Z amerického Seattlu zmizla jedna z najväčších "pamätihodností" mesta: žuvačkový múr. Parnými čističmi ju nechali odstrániť prevádzkovatelia mestskej tržnice Pike Place Market, v ktorej areáli sa múr nachádza.

Pestrofarebný múr dotvorený približne miliónom nalepených žuvačiek u niekoho vyvolával znechutenie, pre mnohých turistov i miestnych ale išlo o vyhľadávanou atrakciu, na ktorej podobe sa sami aktívne podieľali prilepením svojej žuvačky. Niektorí dokonca z kúskov oslintanej gumy vytvárali obrazce alebo nápisy.

Lepkavý kaleidoskop farieb v blízkosti pokladnice divadla Market Theater na ulici Post Alley začal vznikať pred viac ako 20 rokmi vďaka iniciatíve miestnej divadelnej spoločnosti Unexpected Productions. Pracovníci divadla lepkavú hmotu zoškrabávali dvakrát, ale čoskoro svoje úsilie vzdali, pretože z nalepovania mazľavej hmoty sa začala stávať tradícia.

Správcovia trhovisko teraz dospeli k názoru, že je čas na veľké upratovanie. Podľa agentúry AP ale očakávajú, že ľudia čoskoro začnú žuvačkový múr znovu vytvárať.

Viac o téme: Seattle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu