Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Francúzi odhalili príčinu pádu ruského lietadla: Bolo jasne počuť výbuch, Rusi chcú dôkaz

(Zdroj: Twitter)

PARÍŽ/KÁHIRA - Televízna stanica France 2 včera informovala, že počas letu ruského lietadla nad Egyptom "bolo jasne počuť zvuk výbuchu". Výbuch pritom údajne nesúvisel s prípadnou poruchou motora.

Odvolávala sa na "vyšetrovateľa, ktorý má prístup k čiernej skrinke" z havarovaného airbusu ruskej spoločnosti Metrojet. Stroj sa v sobou 31. októbra zrútil na Sinajskom polostrove, pripomenula tlačová agentúra AP.

Francúzsky úrad pre vyšetrovanie leteckých nehôd BEA uviedol, že správu nemôže potvrdiť. Úrad má v súčasnosti v Egypte odborníkov, ktorí haváriu vyšetrujú, keďže Airbus A321-200 spoločnosti Metrojet bol vyrobený vo Francúzsku.

Americkí a britskí predstavitelia zastávajú názor, že v lietadle s cestujúcimi zrejme vybuchla bomba. Zahynulo všetkých 224 ľudí na palube, drvivú väčšinu z nich tvorili ruskí dovolenkári vracajúci sa do Petrohradu.

Rusko bude od Francúzska a Egypta žiadať dôkaz o výbuchu

Rusko nemá informácie, ktoré by potvrdzovali fakt výbuchu na palube ruského lietadla Airbus A321, ktoré sa 31. októbra zrútilo v Egypte. Pre agentúru RIA Novosti to dnes uviedol ruský zdroj v pôsobiaci pri egyptskej osobitnej komisii na vyšetrenie príčin leteckého nešťastia. Ruskí špecialisti budú teraz od francúzskych vyšetrovateľov a egyptskej komisie žiadať, aby potvrdili identifikovanie výbuchu na palube lietadla. 

"Momentálne možno hovoriť len o prítomnosti neurčitých zvukov, ktoré zachytil záznamník rozhovorov a diania v pilotnej kabíne. Stanoviť charakter a zdroj týchto zvukov a tvrdiť navyše, že majú súvislosť s výbuchom, je predčasné. My také údaje nemáme," uviedol ruský zdroj s tým, že od Francúzov i Egypťanov bude Rusko žiadať konkrétne dôkazy o ich dohadoch.

Viac o téme: Pád lietadlaRuskoEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu