Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bombový útok na policajtov v Egypte: Môže za to skupina, ktorá sa hlási aj k pádu ruského lietadla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ARÍŠ - Šesť ľudí zahynulo a desať ďalších utrpelo zranenia pri dnešnom bombovom útoku na policajný klub v egyptskom meste Aríš, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroje z prostredia bezpečnosti. Podľa nich explodovalo pred klubom auto naložené výbušninami.

K útoku v Aríši, administratívnom centre provincie Severný Sinaj, sa bezprostredne prihlásila skupina Sinajská provincia, ktorá je odnožou organizácie Islamský štát. Útok opísala ako samovražedný. 

Od zosadenia islamistického egyptského prezidenta Muhammada Mursího armádou v roku 2013 zabili militanti Sinajskej provincie už stovky vojakov a policajtov, pripomína Reuters. 

Sinajská provincia sa prihlásila aj k zodpovednosti za pád ruského Airbusu A321, ktorý letel v sobotu z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu a havaroval približne 30 minút po štarte. Lietadlo sa vtedy nachádzalo približne 100 kilometrov južne od mesta Aríš. Zahynulo všetkých 224 ľudí na palube. Drvivá väčšina z nich boli ruskí občania. Oficiálna príčina havárie však zatiaľ nie je známa a verziu o údajnom zostrelení stroja islamskými militantmi nateraz spochybnili ruské i egyptské úrady. 

Viac o téme: Bombový útokISAríšSinajská provincia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu