Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Český pár (20, 27) zabil v Británii dieťa (†1): Jeho smrť vraj mal spôsobiť duch mŕtvej babičky

Tereza Lacková a Marek Holub
Tereza Lacková a Marek Holub (Zdroj: polícia, )

BIRMINGHAM - Súd v britskom Birminghame vo štvrtok poslal do väzenia dvoch Čechov, ktorí zabili 14-mesačné dieťa. Informoval o tom server Birmingham Mail. Nevlastná sestra mŕtveho chlapca si odpyká päť rokov, jej priateľa poslal súd za mreže na 20 rokov.

Sériový vrah (40) vyhľadával mladíkov na gej stránkach: Potom prišla otrava, obeťou aj Slovák (†22)

Dieťa, o ktoré sa český pár žijúci v Birminghame staral od minulej jesene, zomrelo na Nový rok. Britská polícia oznámila, že do nemocnice bolo prevezené s početnými poraneniami vrátane niekoľkých zlomenín.

Podľa birminghamského súdu 14-mesačné dieťa zabil 27-ročný Čech Marek Holub. Po svojom čine údajne umiestnil na sociálnu sieť Facebook fotografie chlapcových zranení a spočiatku tvrdil, že dieťa napadli a zabili duchovia. Neskôr sa ale k činu priznal.

Tereza Lacková a Marek Holub
Zobraziť galériu (1)
Tereza Lacková a Marek Holub  (Zdroj: polícia, )

Jeho 20-ročná priateľka Tereza Lacková pôvodne tiež tvrdila, že vraždu má na svedomí duch chlapcovej mŕtvej babičky alebo duch niekdajšej obyvateľky ich domu, neskôr sa ale aj ona priznala, že chlapca zanedbávala a nezabránila svojmu priateľovi ho zabiť.

"Na základe dôkazov je možné povedať, že dieťa bili najmenej trikrát v rozmedzí novembra a Nového roka. Jeho zranenia následne viedli k smrti," uviedol vyšetrovateľ Justin Spanner. "Smrť niekoho takého mladého je vždy tragická, ale agónia, akou si musel prejsť tento chlapec za svoj krátky život, je naozaj hrozivá," dodal.

Matka dieťaťa pochádzala podľa britských médií zo severočeskej Bíliny, s dieťaťom do Británie prišla vlani v júni, už na jeseň sa ale údajne vrátila späť do Česka a syna nechala v starostlivosti odsúdenej Češky.

Viac o téme: Tereza LackováMarek Holub
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu