Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na tureckom letisku našli mŕtvolu novinárky: Bola to vražda, tvrdia kolegovia!

Jacky Suttonová
Jacky Suttonová (Zdroj: Twitter)

ISTANBUL – Na istanbulskom letisku našli mŕtvu britskú humanitárnu pracovníčku, ktorá mierila do Iraku.

Informovala o tom londýnska nezávislá agentúra Institute for War and Peace Reporting (IWPR), pre ktorú päťdesiatročná Jacky Suttonová pracovala. V médiách sa najprv objavili informácie, že žena spáchala samovraždu, to ale jej priatelia odmietajú. "Je pre nás zdrvujúce, že musíme oznámiť smrť riaditeľky našej pobočky v Iraku Jacky Suttonovej," uviedla organizácia IWPR, ktorá sa snaží podporovať novinárov v konfliktných oblastiach a poskytuje im výcvik.

Suttonová bola nájdená cez víkend po tom, čo odletela z Londýna do Istanbulu. Následne mala smerovať do Irbílu v irackom Kurdistane. IWPR sa stále snaží zistiť všetky okolnosti jej smrti.
 Britské médiá informovali, že bola nájdená obesená na letiskových toaletách. Podľa tureckých médií bola žena zúfalá po tom, čo nestihla svoj let z Turecka do Iraku a nemala peniaze na novú letenku. Jej priatelia a kolegovia ale verziu, že by si sama siahla na život, odmietajú. Suttonová v minulosti pracovala pre rôzne humanitárne organizácie, OSN i pre televíznu stanicu BBC.

Viac o téme: IstanbulJacky Sutton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu