Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Facebook avizuje nové možnosti: Bude medzi nimi aj dislike?

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Používatelia sociálnej siete Facebook (FB) čoskoro budú mať viac možností, ako vyjadriť svoje stanovisko k nejakému statusu. Ako však na stretnutí s novinármi zdôraznil zakladateľ a výkonný riaditeľ Mark Zuckerberg, nepôjde o roky žiadané tlačidlo "dislike" - nepáči sa mi.

Už vlani v decembri Zuckerberg tlačidlo "dislike" odmietol, ale naznačil, že sa pracuje na tom, aby ľudia mali viac možností na vyjadrenie rôznych emócií - napríklad súcitu či podpory. V noci nadnes počas série otázok a odpovedí Zuckerberg potvrdil, že sa blíži začiatok testovacej prevádzky novinky, ktorú bližšie nespresnil. 

Tlačové agentúry v tejto súvislosti upozornili, že toto Zuckerbergovo vyhlásenie mnohé médiá pertraktovali ako začiatok éry "dislike". Ich spravodajcovia si tak nevypočuli aj Zuckerbergovo vysvetlenie, prečo na sieti nebude možné dislajkovať. Uviedol, že nechce, aby sa Facebook zmenil na fórum, kde ľudia hlasujú za príspevky alebo proti nim. Nechce ani, aby v situácii, keď používatelia zdieľajú niečo významné zo svojho života, niekto na ich status reagoval negatívne. Zuckerberg uznal, že tlačidlo "like" nie je vhodné vo všetkých životných situáciách. Uviedol, že vývojárske tímy pracujú na jednej či viacerých alternatívach pre prejavy empatie. Prisľúbil, že čoskoro "už budete môcť dať svojim priateľom najavo, že chápete ich situáciu, ale nie, že sa vám nepáči".

Viac o téme: Mark Zuckerberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu