Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Megaproces s Kramným: Spoveď znalkyne o jeho sexuálnej deviácii a delegátky o mieste činu

Petr Kramný
Petr Kramný (Zdroj: profimedia.sk)

OSTRAVA - Ostro sledovaný proces s Petrom Kramným, obžalovaným z vraždy manželky a dcéry na dovolenke v Egypte, po dvoch mesiacoch pokračuje. Petr zrejme netrpí žiadnou sexuálnou deviáciou. Včera to pred Krajským súdom v Ostrave povedala súdna znalkyňa z odboru sexuológie. Dnes sa mal pred senát postaviť Ján Ryboň, údajný milenec nebohej Moniky. Na jeho výpoveď mnohí zvedavo čakajú. Na súd nedošiel, ráno poslal ospravedlňujúci e-mail.

Okrem Monikinho údajného milenca, ktorý sa na súd dnes nedostavil, je naplánovaný výsluch delegátky cestovnej kancelárie Alžběty Cupalovej, s ktorou bola rodina v Egypte.

"Keď som prišla, Kramný bol v šoku, mal hlavu v dlaniach a vzlykal. Potom povedal, že jeho ženu a dcéru asi niekto otrávil a že mu je zle od žalúdka. Vzala som ho na kliniku," zaspomínala pred sudkyňou Cupalová. Ako doplnila, vykonala ohliadka tiel Moniky a Klárky. "Pretože bol ramadán, detektív ma požiadal, či môžem telá obhliadnuť ja! Išla som s ním do izby. Chcel, aby som mu povedala, v akej sú pozícii, čo majú na sebe," cituje delegátku český portán tn.nova.cz. "Na posteli som videla tela prikryté prestieradlami," doplnila.

Kramný nebol agresívny

Podľa znalkyne Šárky Grussmannovej, ktorá vypovedala včera, obžalovaný nie je ani chorobne agresívny. Pripustila však, že na niektoré podnety reagoval pozitívne. "Žiadna sexuálna deviácia nebola zistená. Nenavrhovala som žiadne opatrenia," uviedla sexuologička. Kramného testovala na sériu podnetov, ktoré by mohli preukazovať jeho sexuálnu agresivitu. "Reakcie boli pozitívne, ale nie na všetky podnety sexuálnej agresie. Pozitívne boli niektoré z nich," povedala znalkyňa na otázku obhajkyne obžalovaného Jany Rejžkovej.

Podľa psychologičky bol nepokojný

Včera pred súdom vypovedala aj psychologička Blanka Čepická, ktorá ako krízová interventka odletela za Kramným do Egypta a dva dni mu tam poskytovala psychologickú pomoc. S Kramným absolvovala dva dlhé rozhovory. Počas nich sa vyvarovala otázok na to, či za smrť dcéry a manželky nesie zodpovednosť. "Nevnímala som to ako svoju úlohu," povedala dnes na súde.

Podľa nej si Kramný niektoré detaily vybavoval, iné naopak nie. "Tak to ale býva. Spočiatku bol veľmi nepokojný, bol rád, že hovorí po česky. Všetci hovorili anglicky. Pomaly sa upokojoval," dodala. Kramný sa podľa nej zaujímal veľa o to, čo ho čaká, až príde domov. Napríklad mu radila, aby nekomunikoval s médiami. Radila mu aj v tom, čo má urobiť s vecami po žene a dcére.

Vypovedala rodinná kamarátka

Výpoveď súdu včera poskytla aj rodinná priateľka Kramných. S rodinou zo Žiliny sa Kramní často stretávali, navštevovali sa. Obe ženy navyše boli v kontakte cez facebook alebo skype. S Kramným svedkyňa hovorila cez telefón niekoľko dní po smrti Češiek. "Opisoval, ako ich našiel, ako im bolo zle," uviedla. Verí, že muž svojich najbližších nezavraždil. "Neverím, že by niečo také mohol urobiť," povedala.

Obžalovaného pozná ako introverta, ktorý sa nikdy moc do rozhovoru nezapájal. Preto ju prekvapilo, ako po celej udalosti vystupoval v televízii. "V televízii som videla úplne iného pána Kramného, ​​bol v takom emotívnom šoku. Povedal toľko viet a slov," povedala.

Kramného žena s dcérou zomreli koncom predminulého júla v hoteli v Hurgade, kde rodina trávila dovolenku. Médiá pôvodne špekulovali o tom, že ženy boli otrávené, neskôr sa objavili informácie, že ich možno zabil elektrický prúd. Policajti Kramného obvinili z vraždy vlani vo februári. Hrozí mu výnimočný trest.

Viac o téme: VraždaSúd Petr Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu