Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nesmierne šikovný zlodej: Kvalitný diamant vymenil za falzifikát a už ho nebolo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

HONGKONG - Zlodej vymenil v hongkongskom luxusnom klenotníctve diamant v hodnote v prepočte za približne 197 tisíc eur za falzifikát a zmizol. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra AFP. Hongkong sa v poslednej dobe potýka s nárastom počtu krádeží v obchodoch.

Diamant vystavený v obchode v hongkonskej centrálnej finančnej štvrti ukradol podľa polície už v piatok muž asi okolo tridsiatky. "Zo záznamu kamerového systému sme zistili, že muž sa vydával za zákazníka, vybral si jeden z vystavených diamantov a potom ho vymenil za falzifikát," stojí v policajnej správe.

Falošný diamant neskôr odhalil jeden zo zamestnancov obchodu a zalarmoval políciu. Tej sa zatiaľ páchateľa krádeže nepodarilo vypátrať. Počet krádeží v obchodoch v prvej polovici tohto roka stúpol v Hongkongu v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o 15 percent. Policajné štatistiky zatiaľ zaznamenali 4961 prípadov.

Napríklad tento rok v januári hongkongská polícia oznámila, že pátra po dievčati vo veku medzi 12 až 14 rokmi, ktorá z klenotníctva odcudzila diamantový náhrdelník v hodnote viac ako 36 miliónov hongkonských dolárov (4,16 milióna eur). Ani ju sa zatiaľ nepodarilo vypátrať.

Viac o téme: ZlodejDiamant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu