Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na letisku v Dubline vypukol rozsiahly požiar: Niektoré lety odklonili, iné meškali

Požiar na letisku v Dubline
Požiar na letisku v Dubline (Zdroj: YouTube)

DUBLIN - Prevádzku medzinárodného letiska v Dubline dnes ráno na 90 minút prerušil rozsiahly požiar v jednom z letiskových hangárov. Plamene zachvátili strechu hangáru č. 3 v areáli letiska; na mieste zasahovalo viacero zásahových tímov so štyrmi hasičskými vozidlami, ktorým sa podarilo požiar lokalizovať.

Spôsobilo to meškanie niektorých letov a cestujúci letiaci dopoludnia do írskej metropoly by si mali overiť situáciu u svojho dopravcu. Uviedli to miestne médiá. Z Prahy sú naplánované do Dublinu dva odlety, ale až popoludní a večer.  Hangár č. 3, využívaný na údržbu lietadiel, sa nachádza vo verejnosti neprístupnej časti dublinského letiska, kde nie sú zariadenia pre cestujúcich. 
Odlety i prílety vedenie letiska dočasne zastavilo okolo 7:20 miestneho času (8:20 SELČ). Na miesto dorazili najmenej štyri hasiace vozy, ktorým sa podarilo ničivý živel po viac ako hodine zlikvidovať. Nie sú správy o zranených. Oheň bol podľa letiska vzdialený od hál s cestujúcimi.
 
Veľa letov bolo odklonených do Shannonu na západe krajiny či Belfastu v Severnom Írsku, spresnila írska rozhlasová stanica RTE. Príčina požiaru sa ešte len vyšetruje.
Viac o téme: PožiarLetiskoDublin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu