Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO Revolúcia v Bielom dome: Počas Obamovej dovolenky prijali prvú transrodovú pracovníčku

Raffi Freedmanová-Gurspanová Zobraziť galériu (3)
Raffi Freedmanová-Gurspanová (Zdroj: FB)

WASHINGTON - V Bielom dome začala tento týždeň pracovať prvá transrodová zamestnankyňa, ktorá bude viesť jeden z úsekov personálneho oddelenia, oznámila dnes agentúra AP.

Aktivisti privítali zamestnanie prvého otvorene transrodového človeka v sídle prezidenta ako historický krok pre komunitu LGBT v Spojených štátoch. Raffi Freedmanová-Gurspanová začala svoju pracovnú kariéru v Bielom dome v pondelok v čase pokračujúcej dovolenky prezidenta Baracka Obamu na ostrove Martha's Vineyard ležiacom pri pobreží štátu Massachusetts. Naspäť do Washingtonu by sa mal vrátiť v nedeľu. Freedmanová-Gurspanová je bývalou poradkyňou amerického Národného centra pre transrodovú rovnosť (NCTE). Kanceláriu bude mať v takzvanom Západnom krídle Bieleho domu.

Raffi Freedmanová-Gurspanová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Podľa aktivistov je jej nástup do zamestnania v prezidentskej rezidencií ďalším krokom k tomu, aby federálna vláda USA reprezentovala všetky skupiny amerického obyvateľstva. Popredná poradkyňa Bieleho domu Valerie Jarrettová zdôraznila, že nástup Freedmanovej-Gurspanovej odráža hodnoty Obamovej administratívy. 

Raffi Freedmanová-Gurspanová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

"Jej odhodlanie zlepšiť život transrodových Američanov, predovšetkým z radov farebných a chudobných, odráža hodnoty tejto administratívy," uviedla Jarrettová, ktorú citoval denník Wall Street Journal.  Obama počas svojej vlády podnikol už viacero opatrení na podporu práv sexuálnych menšín a transgender komunity v USA. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu