Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nebezpečenstvo v diaľničnom tuneli: Autobus plný turistov zachvátil požiar!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

OSLO - Päť ľudí hospitalizovali dnes v Nórsku po požiari v diaľničnom tuneli na západe krajiny, informovala verejnoprávna rozhlasová a televízna vysielacia spoločnosť NRK.

Turistický autobus s 32 cestujúcimi a švédskym evidenčným číslom začal horieť v 11,2 kilometra dlhom tuneli Gudvanga na diaľnici E16, spájajúcej mesto Bergen a metropolu Oslo. Hovorca miestnej polície Einar Vereide povedal, že z tunela evakuovali 37 ľudí a požiar uhasili.

Majiteľ hotela Olav Hylland pre NRK povedal, že keď vošiel s dodávkou do tunela, uvidel horiaci autobus a pomáhal z neho ujsť cestujúcim. Do svojej dodávky ich napchal 32 a podarilo sa mu ju obrátiť a ujsť von z tunela.

Medzi hospitalizovanými je vodič autobusu. NRK uviedla, že cestujúcich kontrolujú, či neutrpeli zranenia v dôsledku inhalácie dymu. Premávka sa zastavila na oboch koncoch tunela Gudvanga, čo vyústilo do dlhých zápch. Tunel je druhý najdlhší v Nórsku a podľa cestárov zostane uzavretý niekoľko dní. Pred dvoma rokmi horel v rovnakom tuneli kamión. Lekári vtedy ošetrovali 65 zranených, ktorí sa nadýchali dymu.

Viac o téme: Nórsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu