Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragická zrážka auta s vlakom: V ohnivom pekle výbuchu zahynulo sedem ľudí

Pri zrážke zahyulo najmenej 6 ľudí
Pri zrážke zahyulo najmenej 6 ľudí (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Sedem ľudí zahynulo a najmenej 12 ďalších utrpelo v utorok večer zranenia, keď prímestský vlak narazil do vozidla na koľaji neďaleko New Yorku. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra AP.

Hovorca prevádzkujúcej železničnej spoločnosti Metro-North Railroad uviedol, že vlak smerujúci na sever vrazil do vozidla Jeep Cherokee na priecestí v mestečku Valhalla, 32 kilometrov severne od New Yorku.

O život podľa neho prišla vodička auta a šesť ľudí z vlaku, ktorý Jeep po zrážke tlačil do vzdialenosti asi desiatich vagónov. Na aute a v prednej časti vlaku vznikol požiar.

Hovorca dodal, že závora na priecestí sa spustila priamo na vozidlo zastavené na koľajniciach. Vodička vystúpila, aby sa pozrela na zadnú časť auta, znova nastúpila a pohla autom dopredu, keď ho zasiahol vlak.

Guvernér New Yorku: Je ohromujúce, že vo vlaku sa nezranilo viac ľudí

Preplnený newyorský prímestský vlak sa zrazil v utorok večer v dopravnej špičke na priecestí v mestečku Valhalla, 32 kilometrov severne od New Yorku, s autom Jeep Cherokee. Pri následnom výbuchu a požiari prišlo o život sedem ľudí. Šiesti boli cestujúci z vlaku a siedma vodička auta, informoval na tlačovej konferencii po návšteve miesta nehody newyorský guvernér Andrew Cuomo. 

Ako povedal, bol to naozaj škaredý pohľad. Výbuch uvoľnil koľajnicu, ktorá prerazila priamo cez železničný vozeň. Podľa guvernéra to bol zázrak, že sa vo vlaku nezranilo viac ľudí, píše agentúra Reuters.

Metropolitný dopravný podnik (MTA) uviedol, že po zrážke bolo vo vlaku z približne 400 cestujúcich najmenej 12 vážne zranených. Zvyčajne týmto vlakom cestuje okolo 650 ľudí.

Podľa vyjadrenia hovorcu železničnej spoločnosti Metro-North Railroad sa závora na priecestí spustila priamo na vozidlo zastavené na koľajniciach. Vodička z auta vystúpila, aby sa pozrela na zadnú časť auta, znova nastúpila a pohla vozidlom dopredu. Došlo k zrážke s vlakom, ktorý potom tlačil džíp do vzdialenosti asi desiatich vagónov. Na aute a v prednej časti vlaku vznikol požiar.

Podľa MTA zostane dnes časť dotknutej železničnej trate naďalej uzavretá. Dopravu ľudí budú zabezpečovať náhradné autobusy, dochádzajúci však musia rátať s tým, že nebudú postačovať a tisíce cestujúcich budú meškať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu