Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tínedžerka (†17) si chcela užiť adrenalín: Osudným sa jej stal bungee jumping

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MADRID - Sedemnásťročná holandská tínedžerka prišla o život pri bungee jumpingu z viaduktu neďaleko severošpanielskeho mesta Santander. Dievča, ktoré bolo v skupine Holanďanov a Belgičanov ubytovaných v neďalekom surfistickom kempe, spadlo z výšky 40 metrov do vyschnutého koryta rieky, uviedla dnes BBC.

Minulý mesiac zomrela pri bungee jumpingu z mosta v juhošpanielskej Granade britská turistka Kleyo De Abreuová, ktorá po zoskočení narazila telom do múru mosta a utrpela smrteľné zranenia. Hovorca polície pre holandské médiá povedal, že najnovšiu "šokujúcu nehodu" mohla zaviniť nedbanlivosť, hoci nie je jasné, čo sa vlastne stalo.

Tínedžerka sa zapojila do bungee jumpingu známeho ako "puenting". Skokan má pri ňom k telu pripojené dve laná, na ktorých sa následne hojdá pod mostom či viaduktom. Šéf miestnej polície Joaquin González povedal, že nevedel o takejto aktivite na moste. Označil ju za "extrémne riskantnú".

Starostka mesta Isabel Fernándezová pre holandskú televíziu povedala, že je to obrovská tragédia. "Bola taká mladá. Sme pripravení pomôcť jej rodine, koľko len budeme môcť," uviedla.

Viac o téme: Bungee jumping
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu