Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Americký dron opäť zabíjal: O život pripravil najmenej štyroch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD - Najmenej štyria ľudia, pravdepodobne militanti zahynuli pri útoku amerického bezpilotného lietadla v nepokojnej kmeňovej oblasti Severný Vaziristan na severozápade Pakistanu. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie pakistanského ministerstva zahraničných vecí a miestne zdroje.

Americký dron zasiahol pozemok v okolí mesta Datta Chél v provincii Severný Vaziristan, a to dvoma riadenými strelami, uviedol príslušník pakistanskej bezpečnosti, ktorý si neželal byť menovaný. Identita obetí doposiaľ nie je známa, no podľa iného zdroja z prostredia pakistanskej bezpečnosti ide o osoby napojené na militantnú sieť Hakkáníovcov. 

Pakistanské ministerstvo zahraničných vecí útok dronu odsúdilo, pričom uviedlo, že použitie takejto sily bolo konaním proti jeho "územnej suverenite a tiež medzinárodnému právu". "Takéto incidenty zároveň vyvolávajú nedôveru u miestneho obyvateľstva. Opakujeme preto naše výzvy na ukončenie takýchto náletov," dodalo ministerstvo.  Pakistan zasiahlo od roku 2004 prinajmenšom 419 amerických náletov, pri ktorých zahynuli tisíce ľudí vrátane stoviek civilistov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu