Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Tragická dovolenka v Taliansku: Manželia z Česka sa ukryli pred búrkou v aute, muž (†56) umrel!

Takto vyzerajú miesta po zosuve pôdy na severe Talianska, pri ktorých zahynuli traja ľudia. Zobraziť galériu (3)
Takto vyzerajú miesta po zosuve pôdy na severe Talianska, pri ktorých zahynuli traja ľudia. (Zdroj: SITA, Profimedia)

SAN VITO A CORTINA – Dovolenka v Taliansku sa pre český pár skončila tragicky. Po obrovskom zosuve pôdy zavalilo muža (†56), ktorého sa už záchranárom nepodarilo zachrániť. V podobnom bahennom pekle sa spolu s ním ocitla aj jeho manželk (43). Tá kvôli podchladeniu leží v kritickom stave v nemocnici. Jej muž sa stal pritom jednou z celkovo troch obetí, medzi ktorými je aj 14-ročné dievča zatiaľ neznámej národnosti.

Obrovský zosuv pôdy spôsobený prudkými dažďami usmrtil v turistickej oblasti na severe Talianska najmenej troch ľudí. Pôvodné informácie hovorili o tom, že obeťou je poľský občan, to sa ale nepotvrdilo. Ako napísal taliansky denník La Repubblica, zosuv pôdy a veľké množstvo bahna sa navalili na automobily parkujúce pred jednou z chát a zmietli ich z cesty.

Trvalo niekoľko hodín, kým sa záchranári dostali do oblasti, v ktorej sa pôda zosunula a uväznila český pár vo vlastnom aute: „Držala som manžela, držala som ho za ruku, dokým sa dalo, potom sa mi stratil,“ povedala údajne žena tesne po nájdení talianskym novinárom. Nakoľko komunikovala len v angličtine, nevedeli presne určiť jej národnosť.

Takto vyzerajú miesta po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, Profimedia)

V jednom z vozidiel bol v tú chvíľu český manželský pár, 56-ročného muža sa už nepodarilo zachrániť, jeho telo bolo objavené včera pred ôsmou hodinou ráno niekoľko metrov od auta. Štyridsaťtriročná žena utrpela vážne zranenia, silne podchladená a v kritickom stave bola prevezená do neďalekej nemocnice Pieve di Cadore.

Druhou obeťou zosuvov pôdy je mladé dievča, ktoré bolo nájdená o niekoľko hodín neskôr. "Našli sme dievča vo veku okolo 14 rokov. Nebolo možné ju identifikovať. Z nášho mesta ale nepochádza," povedal talianskej spravodajskej agentúre ANSA zástupca primátora Andrea Fiori. Tretím doteraz objaveným mŕtvym je neznámy, asi štyridsaťročný muž. Mohlo by ísť o príbuzného mŕtveho dievčaťa.

Takto vyzerajú miesta po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA, Profimedia)

Polícia sa teraz snaží zistiť ich totožnosť a nevylučuje, že aj ďalší dvaja mŕtvi sú cudzinci. Niektoré talianske médiá informujú, že by mohli pochádzať z Nemecka. K zosuvu došlo v meste San Vito di Cadore blízkosti známeho horského strediska Cortina d'Ampezzo v Dolomitoch. V oblasti došlo k podobným nešťastím aj v minulosti, v roku 2009 tam zosuv pôdy zabil dvoch ľudí. 

Viac o téme: TragédiaZosuv pôdyČeský pár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu