Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

FOTO Svet sa zbláznil, ďalší prípad smrti v aute: Matka nechcela budiť dcérku (†5), odišla!

V tomto aute zomrelo malé dievčatko. Zobraziť galériu (3)
V tomto aute zomrelo malé dievčatko. (Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Ďalší otrasný prípad úmrtia dievčatka v rozpálenom aute. Tento raz sa tragédia stala vo Švajčiarsku. Matka nechala 4 hodiny vo vysokých horúčavách 5-ročné dievčatko zamknuté v aute a išla na výlet s ďalšími deťmi.

Iba včera sa u nás v Nitre stala neuverieteľná hrôza, keď otec zabudol v aute dvojročnú Kristínku a tá na následky vysokých teplôt zomrela. Ďalšia zbytočná smrť sa odohrala pri Luganskom jazere vo Švajčiarsku. Matka vraj nechcela dieťa budiť, tak ho nechala spať. V aute strávilo až štyri hodiny a to ho stálo život.
 
Všetko zachytil jeden manželský pár, ktorý tam v tom momente bol. "Bolo okolo ôsmej hodiny, keď traja súrodenci toho dievčatka bežali s krikom do stanu. Matka vzala kľúče od auta a vyrazila na parkovisko. Deti ďalej plakali a kričali. To, čo sme videli, bolo strašné. Päťročné dievčatko ležalo bezvládne na zemi. Jeho matka sa ho snažila oživiť a volala o pomoc," uviedli manželia Angelika a André.

Nun sollen die Bilder einer Überwachungskamera zeigen, ob die 5-jährige Cheyenne ums Überleben kämpfte.

Posted by Blick.ch on 23. červenec 2015

Švajčiarska matka išla so svojimi štyrmi deťmi kempovať do areálu TCS Camping Lugano. Teplota vzduchu dosahovala 33 stupňov Celzia, v aute muselo byť peklo. Dievčatko bolo pritom jej najmladšia dcéra, informujú švajčiarske médiá. Matka okamžite skolabovala spolu s 15-ročnou dcérou. Na mieste zasahovali záchranári aj psychológovia.

FOTO Svet sa zbláznil,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Kristínka takto zomrela včera v Nitre

Obrovská tragédia sa stala aj včera v Nitre na ulici Janka Kráľa. Kristínka bola zavretá v opustenom aute pravdepodobne od ôsmej hodiny ráno. Otec si na dievčatko spomenul okolo pol tretej popoludní, keď mal pre neho ísť do jaslí. Keď prišiel k autu, zrútil sa. Zbadal spálené telíčko milovanej Kristínky. Pri denných teplotách, ktoré dosahujú v týchto dňoch až 37 stupňov Celzia, mohlo byť v rozpálenom aute až neuveriteľných 70 stupňov.

Kristínka so staršou sestričkou
Zobraziť galériu (3)
Kristínka so staršou sestričkou  (Zdroj: Foto: Facebook)

Prípadom sa okamžite začala zaoberať nitrianska polícia. "57-ročný muž od presne nezisteného času za doposiaľ nezistených okolností ponechal v zaparkovanom aute svoje dvojročné dieťa. Dievčatko bolo vo vozidle nájdené popoludní okolo pol tretej bez známok života," potvrdila hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová a doplnila, že podľa obhliadajúcej lekárky bolo pravdepodobnou príčinou smrti prehriatie organizmu. Telo nebohého dievčatka previezli do nemocnice, kde bude vykonaná pitva. 

Čo sa stane s malým telíčkom pri vysokých teplotách? Prečítajte si na Vyšetrení, akým peklom si môže prejsť dieťa zatvorené v aute!

Viac o téme: AutoTeploDieťaŠvajčiarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu