Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

TRAGÉDIA V Malej Fatre zabíjala búrka: Manželský pár zasiahol blesk, žena zahynula

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

VRÁTNA - Vo Vrátnej doline dnes zabíjal blesk. Ten zasiahol dvoch českých turistov. Jedným z nich bola aj žena, ktorá zásah bleskom neprežila.

Dvoch českých turistov dnes poobede vo Vrátnej doline zasiahol blesk. Informoval o tom portál Žilinské krimi. Po zásahu bleskom prišla o život dnes popoludní na vrchole Veľkého Rozsutca neďaleko Terchovej 43-ročná turistka z Česka. Záchranári okamžite smerovali na miesto nehody. Pomôcť im mal aj vrtuľník, ale ten nemohol vzlietnuť, pretože neboli na to vhodné podmienky.

"O 13:15 došlo k mimoriadne tragickej udalosti počas turistiky vo Vrátnej doline. Muža a ženu mal podľa prvých informácií počas turistiky na Veľký Rozsutec zasiahnúť blesk. Na mieste zasahuje Horská záchranná služba. Podľa nepotvrdených informácií mala žena podľahnúť zraneniam na mieste udalosti. Blesk ju mal zasiahnuť priamo do hlavy," informuje portál s tým, že muža by mali transportovať k domu horskej služby do Štefanovej.

„Tragickú udalosť nahlásil telefonicky manžel nebohej ženy,“ spresnil Šupica Jozef Šupica z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby v Malej Fatre s tým, že privolaní profesionálni horskí záchranári transportovali otraseného muža v relatívne dobrom zdravotnom stave, ktorému tŕpli nohy, do bezpečia.

Viac o téme: SmrťBleskVrátna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu