Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovská tragédia na hudobnom festivale v Splite: Mladík (†19) skočil do vody, nevynoril sa

 Kamaráti smútia za nebohým Zobraziť galériu (3)
Kamaráti smútia za nebohým (Zdroj: Foto: jutarnji.h)

SPLIT - Smrť mladého futbalistu v prístavnom meste Split šokovala celé Chorvátsko. Devätnásťročný Eamon si prišiel užívať leto a navšítivil aj hudobný festival Ultra Europe. Výlet sa pre neho, žiaľ, skončil najhoršie, ako mohol. Mladého Íra našli utopeného.

Polícia v prístavnom meste Split bola privolaná k bezvládnemu telu nešťastne zosnulého Eamona Buckleya z mesta Galway v Írsku. Mladý Ír zomrel po tom, čo skočil zo sťažňa zakotvenej lode. Hlavou narazil na okraj hrádze a spadol do mora.

Ako infromuje chorvátsky portál jutarnji.hr, mladý Ír prišiel do Chorvátska spolu s kamarátmi na hudobný festival, ktorý sa konal cez víkend. Incident sa odohral v pondelok krátko pred 15-tou hodinou. Doteraz nie je známe, prečo sa Eamon vyšplhal na stožiar lode a skočil.

Obrovská tragédia  na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

 Z nešťastia sa mladíkova rodina, priatelia a blízki nedokážu spamätať. "Sme otrasení, nenachádzame slov. Celé mesto tomu nedokáže uveriť," povedal Martin Cooke, predseda miestneho futbalového klubu Moycullen GAA, v ktorom nebohý mladík pôsobil. Ako doplnil, Eamon a jeho dvojča Liam začali len tento rok trénovať vo vyššej kategórii.

Írske ministerstvo zahraničia potvrdilo, že sa incident stal a spolupracuje s írskou ambasádou v Záhrebe. Pozostalým poskytuje podporu v ťažkých chvíľach.

Viac o téme: TragédiaUtopenecChorvátskoSPlit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu