Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Svedok, ktorý mohol jediný zachrániť Kramného, na súde vybuchol: Rozosmial aj Petra

Petr Kramný Zobraziť galériu (2)
Petr Kramný (Zdroj: profimedia.sk)

OSTRAVA - Ani dnes nebola núdza o zaujímavé výpovede svedkov na súde. Petr Kramný, obžalovaný z vraždy manželky a dcéry počas dovolenky v Egypte, bol žiarlivý. Tvrdí to jeho bývalá priateľka Lucie Waśniowská. Kedysi ju vraj dokonca sledoval cestou z diskotéky, chcel zistiť, či ju niekto nesprevádza. Znalec obhajoby Jiří Štefan sa postaral o smiech v súdnej sieni.

Svedkyňa dnes na súde uviedla, že s Kramným chodila tri roky. Zoznámili sa v roku 1996. Necelý rok spolu dokonca bývali. Ukončenie vzťahu navrhla svedkyňa. "Spolužitie mi nevyhovovalo. Peter bol usadlý. Myslel si, že sa v dvadsiatich vezmeme a budeme mať deti. To som nechcela," opísala dôvod rozchodu.

Kramný to podľa Waśniowskej ťažko niesol. "Mala som pocit, že je žiarlivý. Sledoval, keď som sa vracala z diskotéky, či ma niekto nesprevádza," povedala mladá žena už skôr polícii. Sudkyňa dnes jej výpoveď prečítala. Dodala, že ju prehováral, aby si rozchod rozmyslela. Keď nechcela, tĺkol hlavu o stenu. Dodala, že raz si odniesol do práce jej mobilný telefón. "Mamka mi hovorila, že to urobil schválne, aby zistil, s kým si píšem a telefonujem. Ja som tomu význam neprikladala," povedala a dodala, že Petr bol dobrý, nikdy spolu väčší konflikt neriešili. Ako informuje český portál tn.nova.cz, keď Lucie odchádzala zo súdnej siene, na Kramného sa ani nepozrela.

Vypovedá znalec obhajoby

Hlavné pojednávanie popoludní pokračuje výsluchom znalca z odboru súdneho lekárstva Jiřího Štefana. "Dovoľujem si nazvať posudok spleťou textov, kde nie je zrejmé z čoho znalec čerpal. Mám za to, že je nerozlíšiteľné, čo je tu citácia a čo úsudok znalca," znie námietka žalobcu Legerského. Znalec obhajoby Štefan podľa svojich slov vychádzal z posudkov a pitevných správ lekárov z Česka a Egypta. Ako povedal, na srdci neboli jednoznačné zmeny po zásahu elektrickým prúdom. Nález mohol byť spôsobený aj napríklad dusením.

Podľa českého portálu je v súdnej sieni uvoľnená atmosféra, ktorá vznikla po tom, čo znalec obhajoby nie je schopný odpovedať na kladené otázky zo strany sudkyne a prokurátora. Pred tým si štvrť hodinu čítal pitevnú správu z Egypta, následne sa s vážnosťou opýtal, čo od neho vlastne chcú. Jeho reakcia rozosmiala súdnu sieň vrátane Kramného. 

Svedok, ktorý mohol jediný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Sudkyňa pritlačila znalca k múru, prokurátor mu dáva položenú otázku aj prečítať, aby znalec presne vedel, čo sa ho pýta. Jeho námietky sú chabé, Kramnému vôbec nepomáha.

Znalec na fotkách tiel nič nevidí

Žalobca Legerský požiadal sudkyňu o predloženie fotografií, ktoré vznikli v Egypte krátko pred pitvou s tým, aby Štefan rozpoznal zmeny po zásahu prúdom. Znalec na fotografiách nič nevidí, žalobca je šokovaný.

Po výpovedi Štefana bude proces odročený kvôli ďalšiemu dokazovania. Kedy bude prípad pokračovať, zatiaľ nie je jasné.

 

 


 


 

 

 

Viac o téme: VraždaSúd MonikaKlárkaPetr Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu