Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Megaproces s Kramným: Vypovedala Poľka, prvá videla mŕtve telá, podľa psychologičky je klamár

Petr Kramný
Petr Kramný (Zdroj: profimedia.sk)

OSTRAVA - Petr Kramný, ktorý čelí obžalobe z vraždy manželky a dcéry počas dovolenky v Egypte, trpí podľa psychologičky Heleny Khulové poruchou osobnosti. Je to vraj narcista a egoista. Expertka na súde tiež povedala, že u neho chýba smútok po strate blízkych.

"Chýba mu schopnosť empatie. Je ochotný sa podvoliť, má sklony k obavám, môže pôsobiť ako nespoločenský, žiarlivý, nedôverčivý či závistlivý," opísala psychologička osobnosť obžalovaného. Podľa nej Kramný v živote zažíval len málo osobných či pracovných úspechov. Dodala tiež, že je priemerne inteligentný.

Z posudku podľa Khulovej tiež vyplynulo, že Kramný sa bál situácie, keď ho manželka opustí. "Má strach z opustenia. Do vzťahu potom vstupuje násilie, zlosť, nenávisť, hnev. Neschopnosť niesť stratu manželky a následné sklamanie môže vyvolať až vražedné impulzy," dodala. Skutočnosť, ako rýchlo Kramný po návrate nadväzoval nové vzťahy, svedčí podľa psychologičky o nedostatku citu a o egoizme.

Dodala tiež, že Kramný môže mať samovražedné myšlienky. S ohľadom na svoju introvertnú povahu ich ale nijak neventiluje. Na vlastný život by si ale pravdepodobne nikdy nesiahol. "Pre vykonanie samovraždy ale chýba depresia alebo beznádej," povedala súdna znalkyňa. Dodala, že prípadná rozšírená samovražda mala zahŕňať aj manželku a dcéru.

Psychologička nevylúčila Kramného resocializáciu. Ako uvádza český portál tn.nova.cz, táto veta je dôležitá, ak by Petra súd uznal vinným, nemohol by mu uložiť doživotný trest.

Poľka, ktorá videla prvá mŕtve telá

Na súde mala vypovedať aj svedkyňa z Poľska Magdalena Lvová Lis, ktorá bývala v hoteli vedľa Kramných. Práve jej mal Petr klopať v osudnú noc. Na súd nedorazila, ospravedlnila sa, preto odznela jej výpoveď, ktorú poskytla polícii ešte počas prípravného konania.  "Videla som Klárku. Ležala na chrbte a ruky mala zdvihnuté. Vyzeralo to desivo. Monika ležala rovno s rukami pozdĺž tela. Vyzerali strašne," stojí v policajnom protokole. Svedkyňa ďalej uviedla, že bežala chodbou a volala help, help. Čo robil Kramný, nevie. Povedala, že jej  to prišlo divné, pretože mal tiež zháňať pomoc. "Len viem, že v ruke držal papiere od poisťovne a chcel vytočiť to číslo. Nevidela som u neho žiadne emócie. Len párkrát si dal hlavu do dlaní," vypovedala a doplnila, že v izbe bol smrad, ktorý pripomínal hnilobu.

Podľa svedkyne z Poľska Kramný simuloval zvracanie, podľa nej do príchodu lekára žiadne zdravotné problémy nemal. "Muž potom kašľal a správal sa tak, ako by chcel zvracať. Išiel do kúpeľne vrátil sa, ale nevracal. V prítomnosti doktora okázalo prejavoval dávenie," cituje ženinu výpoveď český portál.

Na súde vypovedala dnes aj Monikina kamarátka. Uviedla, že s neverou sa jej nebohá nikdy nezdôverila. Zajtra by mal pred senát predstúpiť znalec obhajoby, napádať bude znalecké posudky obžaloby. 
 

Viac o téme: VraždaSúd MonikaKlárkaPetr Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu