Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Smršť v Rakúsku: Po silnom krupobití museli ľudí do nemocnice odvážať sanitky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GRAZ - Prudké krupobitie, pri ktorom utrpelo viacero ľudí zranenia hlavy, postihlo dnes večer okolie Villachu v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko. Informovali o tom rakúske médiá.

V oblasti permanentne zasahujú posádky sanitných vozidiel, ktoré prepravujú zranených do krajinskej nemocnice vo Villachu. Krupobitie spôsobilo značné problémy aj v cestnej doprave. Vyvrátené stromy zablokovali tzv. Tauernskú diaľnicu A10. Iné cesty sa ocitli pod vodou, v jednom z tamojších tunelov opakovane dochádza k výpadkom elektrického prúdu. 

Úrady vyzvali občanov, aby sa na cesty vydávali iba v neodkladných prípadoch. Niektoré časti Korutánska zasiahlo nepriaznivé počasie už v popoludňajších hodinách. Už vtedy zaznamenali tamojší hasiči 20 výjazdov, na ktorých sa zúčastnilo asi 100 hasičov.

Terajšie rozmary počasia v Korutánsku súvisia s druhým studeným frontom, ktorý meteorológovia predpovedali na večerné hodiny pre juh a juhovýchod Rakúska. V zasiahnutej oblasti padali vraj krúpy s veľkosťou tenistových loptičiek. Aj v centre Villachu zranili viacero chodcov. 

Z Feistritzu an der Gail hlásia prederavené strechy v dôsledku krupobitia, ale aj vážne poškodené motorové vozidlá. Bez elektrickej energie sa ocitli tisícky domácností od údolia rieky Gail až po jazero Wörther See. Z Arriachu, kde nárazový vietor dosahoval rýchlosť až 122 km/h, hlásili popoludní lesný požiar, ktorý spôsobilo poškodené elektrické vedenie. 

S podobnými problémami zápasia aj v spolkovej krajine Štajersko, kde dnes zasahovala tisícka hasičov až do večerných hodín.

Viac o téme: PočasieKrupobitieRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu