Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hon na vraha Anny a Michala sa skončil: Albánska polícia zadržala iba 20-ročného Sokola!

Annu s Michalom zrejme oklamal aj sprievodca. Zobraziť galériu (2)
Annu s Michalom zrejme oklamal aj sprievodca. (Zdroj: Facebook)

PRAHA – Albánska polícia zatkla vraha českých turistov, ktorých telá sa našli v parku Tethi na severe krajiny. Iba 20-ročný Sokol Mjacaj dvojicu doslova popravil strelou do hlavy, potom auto rozstrieľal a zhodil z útesu. Pri telách Anny K. (†36) a jej partnera Michala S. (†27) sa našiel kalašnikov, vrah párik aj olúpil. Podľa televízie A1 mala byť jeho cieľom krádež auta.

Mladíka podľa informácií českého denníka Blesk v obci Grudë obkľúčilo asi 350 policajtov vrátane príslušníkov špeciálnych jednotiek. Mjacaja, údajne pod vplyvom drog, presviedčal policajný vyjednávač, aby sa vzdal. V minulosti už trestaný mladík nechal v aute dosť stôp na to, aby ho vypátrali. Dvadsaťsedemročný profesionálny hasič Michal a jeho o deväť rokov staršia partnerka Anna trávili v Albánsku dovolenku. Čechov ich vražda pobúrila.

Podľa albánskeho servera Albeu bol Mjacaj pôvodne spolu s jednou bratskou dvojicou odsúdený na desať rokov za vraždu 13-ročného chlapca pri lúpeži. Odohrala sa v oblasti, kde boli v piatok zavraždení Česi. Pred dvoma rokmi však odvolací súd rozhodol o skrátení trestu na šesť rokov. Mladíka prepustili na slobodu len pred mesiacom. Server Albeu uviedol, že prítomnosť Mjacaja v aute, v ktorom cestovali muž a žena z ČR, preukázali rozbory odtlačkov prstov. 

Albánska polícia ešte včera vypísala odmenu 30-tisíc eur, ktorá mala pomôcť dolapiť tohto zločinca. Podľa albánskych médií dvojicu poznal, zrejme ich parkom sprevádzal. Táto jeho lúpežná vražda vyvolala veľkú vlnu nevôle medzi domácimi, sociálne siete zaplavili žiadosti o odpustenie smerované Čechom.

Anna a Michal boli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: VraždaČeskí turistiAlbánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu