Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Česko pošle Maďarsku veľkokapacitné stany pre imigrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ/PRAHA – Česká republika pošle Maďarsku 50 kusov veľkokapacitných stanov, aby tak pomohla v umiestnení imigrantov, cituje dnes agentúra MTI z vyhlásenia českého ministra vnútra Milana Chovanca.

Šéf rezortu po nočnej schôdzke predsedníctva Bezpečnostnej rady štátu povedal, že celková hodnota stanov dosahuje štyri milióny korún (146.897 eur).

Od začiatku tohto roka vstúpilo na územie Maďarska nelegálne okolo 60.000 ľudí, prevažne cez hranice so Srbskom. Utečenci požiadajú v Maďarsku o azyl, na jeho území sa však dlho nezdržia a skôr než úrady posúdia ich žiadosti, presúvajú sa ďalej do západoeurópskych krajín ako Rakúsko, Nemecko či Švédsko.

Cez uplynulý víkend zadržala polícia v Maďarsku takmer 3300 ilegálnych imigrantov 

Celkovo 3287 narušiteľov štátnych hraníc zadržala maďarská polícia v priebehu uplynulého víkendu, informovala dnes agentúra MTI s odvolaním sa na údaje Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK).

Predchádzajúce víkendy sa počet ilegálnych migrantov pohyboval v rozmedzí od 1500 do 2000. Piati podozriví zadržaní čelia obvineniu z trestného činu prevádzačstva a 12 ľudí je podozrivých z falšovania úradných dokumentov.

Najviac imigrantov zadržali na juhu Čongrádskej župy, povedal hovorca župnej polície Szabolcs Szenti, podľa ktorého v skupine 659 imigrantov, ktorú zadržali v nedeľu pri obci Röszke, bolo až 77 detí. 

Viac o téme: UtečenciČeská republikaMilan Chovanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu